Un român și-a lovit soția într-un aeroport în fața unui polițist de frontieră și a copiilor

Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile pe aeroportul Avram Iancu din Cluj, unde un bărbat în vârstă de 44 de ani, originar din Galați, și-a lovit soția fără nicio reținere chiar în fața copiilor și a polițistului de frontieră care le controla documentele.

Din cele relatate de Europol, sindicatul lucrătorilor din Poliție, gălățeanul și familia sa se pregăteau să plece cu avionul spre Marea Britanie și se aflau punctul de control pentru verificarea documentelor când s-a petrecut fapta.

„Chiar când a ajuns în fața ghișeului de control, vizibil enervat, acesta s-a întors și, sub ochii polițistului, i-a tras o palmă zdravănă peste față soției lui”, s-a relatat pe pagina Facebook a Sindicatului Europol.

Polițistul de la ghișeu a rămas uluit de ceea ce a văzut, dar nu a stat pe gânduri și i-a cerut bărbatului de 44 de ani să prezinte actul de identitate, apoi l-a informat că-l va sancționa contravențional „pentru fapta de violență conform Legii nr. 21/2020 privind Codul aerian al României, lit. x și săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau verbală asupra unei persoane aflate în perimetrul unui aeroport.”

Gălățeanul violent nu părea prea impresionat însă de această sancțiune și s-a arătat nepăsător, dar asta numai până când a aflat care este contravaloarea amenzii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dacă la început a părut că nu prea se sinchisește, când a aflat că amenda este de 4.000 de lei, a făcut ochii mari și n-a găsit altă scuză decât aceea că așa își “alintă” el soția. Ca să fie treaba treabă, în procesul verbal de sancționare a făcut mențiunea “Asta nu e faptă, soția nu a depus plângere”, semn că știa foarte bine în ce condiții se pedepsește violența în familie”, au specificat reprezentanții sindicatului.

„Ceea ce este și mai grav în această situație este că bărbatul, în vârstă de 44 de ani, originar din județul Galați, a comis fapta sub ochii copiilor săi, unii dintre ei suficient de mari pentru a înțelege ce se întâmplă, iar concluziile vă aparțin”, au mai adăugat sindicaliștii.

@rotalianul