Un român și un italian morți după ce au fost loviți de un TIR al cărui șofer a fugit de la locul accidentului

Un tragic accident în care și-au pierdut viața un cetățean român și un italian s-a petrecut miercuri după-amiază, 15 iunie, la intersecția dintre Brebemi și șoseaua de centură, spre Agrate, pe teritoriul localității Pozzuolo Martesana, în provincia Milano. Cei doi au fost loviți de un TIR al cărui șofer a fugit de la locul accidentului, informează Il Giorno.

Duba albă în care călătoreau cele două victime venea dinspre BreBeMi (autostrada A35 care leagă orașele Brescia și Milano). Exact la capătul rampei de legătură, cei doi ar fi oprit vehiculul pe banda de urgență pentru a asigura încărcătura. Probabil au întâmpinat unele probleme în minutele precedente.

În acel moment, șoferul român, rezident de mai mulți ani în Italia, și cel italian, în vârstă de 55 de ani și respectiv 51 de ani, au fost loviți mortal de un TIR.

Reconstituirea este încă neoficială și așteaptă confirmarea anchetatorilor. Cert este că șoferul TIR-ului nu s-a oprit pentru a acorda primul ajutor victimelor, ci și-a continuat drumul. Alarma a fost dată de un alt șofer participant la trafic.

La fața locului s-au prezentat agenții de la Polstrada și ambulanțele de la 118, dar echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru cei doi șoferi, ei au decedat din cauza rănilor deosebit de grave.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După verificările efectuate la locul tragediei și declarațiile martorilor, forțele de ordine au început căutarea șoferului vinovat. După ce un martor ocular a furnizat numărul de înmatriculare al vehiculului și datorită informațiilor furnizate de sistemul de telecontrol, utile pentru localizare, polițiștii l-au găsit la scurt timp după ora 21:30. în Muggiano, oraș de pe litoral, la granița dintre municipiile Spezia și Lerici.

Procurorul din Milano, Paolo Storari, a dispus imediat arestul la domiciliu al șoferului de TIR, în așteptarea validării acuzației de omor rutier și neacordarea de prim-ajutor victimelor.

Distribuie acest articol