Român, soțul unei badante, acuzat de omor în Italia. L-a bătut pe italianul care i-a învinuit soția de furt

Un italian în vârstă de 53 de ani, cu grave dizabilități fiziologice, care a fost bătut de un român cu doi ani în urmă și nu și-a mai recăpătat cunoștința, a murit zilele trecute într-o unitate de reabilitare din Chieti. Până la rezultatul testelor autopsiei, românul, cu inițialele D.M., în vârstă de 51 de ani, este pus sub acuzația de omor din culpă, informează Il Messaggero.

La momentul faptei, italianul, domiciliat în cătunul Aquila Filetto, a fost internat de urgență la spital și nu s-a mai întors niciodată acasă deoarece nu și-a mai recăpătat cunoștința. După externare a fost transferat într-o clinică de reabilitare, iar autoritățile vor acum să stabilească dacă decesul său are legătură cu rănile iremediabile provocate de bărbatul român pe data de 20 septembrie 2020.

Massimo Zugaro locuia împreună cu mama sa, în vârstă de 90 de ani la vremea respectivă și care între timp a decedat. El a acuzat-o pe badanta de naționalitate română că i-ar fi furat o bancnotă de 50 de euro din portofel. Soțul femeii, care venea uneori și el să-l ajute pe italian la grădinărit, iritat de acuzațiile aduse, l-a agresat, lovindu-l de mai multe ori cu palmele.

Bărbatul, care suferea deja de grave dizabilități, a căzut la pământ, lovindu-se cu capul de podea, iar dacă inițial părea că nu suferise  traumatisme grave, a doua zi a început să se simtă foarte rău și și-a pierdut cunoștința. A fost dus de urgență la spitalul din Aquila, unde a fost internat la secția Reanimare.

După externarea din spital a fost transferat într-o clinică de reabilitare din Chieti, unde în urmă cu două zile a decedat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul român a negat mereu că l-ar fi bătut pe italian, dar mărturia mamei și a unei alte persoane care se afla în casa lor la momentul respectiv, i-a contrazis versiunea. Până la rezultatul testelor autopsiei, el nu mai răspunde pentru rănirea gravă a lui Massimo Zugaro, ci pentru omor din culpă.