Un român a spart parbrizul unui autobuz în Italia după ce șoferul nu l-a lăsat să urce fiindcă nu purta mască

Un bărbat român din Italia, în vârstă de 40 de ani și rezident în localitatea Prato din Toscana, a ajuns în cătușe în seara zilei de joi, 13 ianuarie 2022, după ce a spart parbrizul unui autobuz.

Potrivit ziarului Il Tirreno, șoferul autobuzului a refuzat să-l lase pe conaționalul nostru să urce în mijlocul de transport pe motiv că acesta nu purta mască.

Când a văzut că ușile autobuzului i-au fost închise în nas, însă, bărbatul român și-a ieșit din minți, s-a pus în fața autovehiculului, a scos un cuțit și a început să amenințe șoferul, împiedicându-l astfel și să plece cu mijlocul de transport.

Între timp, șoferul a solicitat intervenția carabinierilor, dar până la sosirea lor, românul de 40 de ani și-a pierdut firea cu totul și a început să lovească parbrizul autobuzului până l-a spart.

Doar intervenția carabinierilor, care l-au blocat și încătușat, a prevenit să aibă loc o eventuală tragedie. Cu toate acestea, în cursul dimineții de astăzi, 14 ianuarie judecătorul care l-a audiat pe român a decis că poate fi anchetat în stare de libertate și l-a lăsat să plece din arest, cu obligația de a nu părăsi localitatea Prato.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În plus, bărbatul român se pare că mai are și alte antecedente penale și a mai fost arestat o dată în urmă cu numai patru zile, în aceeași localitate.

Potrivit presei locale, individul ar fi mâncat la o pizzerie din piazza Duomo, dar când a primit nota de plată, a început să-l amenințe pe patron, motiv pentru care a fost nevoie, și în acea ocazie, de intervenția carabinierilor.

@rotalianul