Român stabilit în Italia, a suferit un infarct după care și-a descoperit o mare pasiune: dresajul de câini

Dan Daragiu, un ieșean în vârstă de 47 de ani, este un exemplu de spirit neînfricat și renaștere, un român care și-a descoperit pasiunea într-un moment de cumpănă. Stabilit în Montanaro, o comună din provincia Torino, Dan s-a confruntat cu un obstacol de proporții în urmă cu șapte ani: a suferit un infarct.

Anterior acestui episod, Dan era un mare iubitor de sport, relatează BZI. În urma infarctului, activitățile fizice i-au fost restricționate. Dar ce părea a fi o tragedie, s-a transformat într-o șansă pentru o nouă pasiune: dresajul de câini.

„Eu sunt din Iași, dar trăiesc în Italia de 27 de ani. Sunt antrenor de câini și împreună cu soția mea avem un centru de dresaj canin. Am început să practic acest sport în urmă cu șapte ani de zile, după un infarct pe care l-am avut. Eu mereu am fost o persoană care face sport și, după acest incident neplăcut, eu nu mai puteam să fac absolut nimic, pentru că mi s-a interzis să mai fac sport”, a povestit conaționalul nostru pentru sursa citată.

photo_2023-08-01_09-45-04
Dan Daragiu, dresor de câini în Italia. Sursa foto: BZI

Având alături câini precum Giada, King și Reyna, Dan s-a implicat cu toată inima în această activitate, participând la diverse competiții și câștigând premii care i-au confirmat talentul în această disciplină.

Perioada 21-24 septembrie 2023 va marca însă un moment deosebit în cariera sa: participarea la Campionatul European de DogDance împreună cu Reyna, un border collie în vârstă de patru ani, unde Dan este primul român înscris.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda faptului că trăiește în Italia de 27 de ani, el a ales să reprezinte România la competiție.

„În perioada 21-24 septembrie, în Ungaria are loc campionatul DogDance și vom fi primii români care o să participăm la un campionat de acest gen. Acest sport este o disciplină foarte grea, în 2-3 minute, cât durează momentul, câinele face undeva la 60 de mișcări și nu este ceva ușor,” explică Dan.

Povestea lui Dan Daragiu este o lecție de voință și perseverență. În ciuda dificultăților, el a găsit forța de a se reinventa, descoperind în inima sa și a patrupedelor sale, un ritm nou de viață.

Ne demonstrează că, indiferent de circumstanțe, putem găsi întotdeauna o cale de a ne împlini prin ceea ce iubim să facem.

Distribuie acest articol