Român surprins de o avalanșă pe munte în Italia, găsit mort de echipele de salvatori

Un cetățean român în vârstă de 60 de ani a decedat după ce a fost surprins de o avalanșă pe munte, în dimineața de astăzi, marți, 10 ianuarie, la Madesimo, provincia Sondrio (Lombardia), informează Lecco Notizie.

Se numea Mugurel Buga (Michele pentru prietenii italieni), locuia la Ballabio și a fost profesor de matematică Liceul Bertacchi din Lecco.

Sportiv pasionat de ciclism și munte, Mugurel Buga făcea schi alpinism și în urmă cu numai două zile lansase un SOS din zona vârfului Pizzo d’Emet, la granița cu Elveția.

Avertizase atunci că bateria telefonului său era încărcată numai 3%, apoi nu s-a mai putut lua legătura cu el.

S-au activat imediat echipele de salvatori formate din militarii de la Salvare Alpină Guardia di Finanza și personalul de la Sondrio di Areu – Agenția Regională de Urgență, care au putut efectua o recunoaștere aeriană doar în partea de sus, din vârful Pizzo Emet, situat la 3200 de metri, până la o altitudine de 2700 m, deoarece mai jos vizibilitatea era zero din cauza unei furtuni de zăpadă în desfășurare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Mugurel (Michele) Buga cu câinii săi. Sursa foto: Lecco Notizie

Echipa avansată a găsit apoi niște schiuri cu clăpari și căutările au continuat spre valea elvețiană care duce la satul Innerferrera. La un moment dat, Mugurel Buga a luat legătura cu stația, explicându-le salvatorilor că este destul de bine și că a ajuns în sat.

Ulterior, a decis însă să se întoarcă pe munte pentru a-și căuta câinii, Garry și Timun, doi husky care pentru el erau ca niște membrii ai familiei. Pentru că sportivul român nu a mai revenit și nu a mai dat niciun semn de viață, au fost reactivate pentru a doua oară căutările. El a fost găsit decedat marți, în cursul dimineții, copleșit probabil de o avalanșă.

Distribuie acest articol