Român suspectat în străinătate de o crimă petrecută în urmă cu 31 de ani. Identificat datorită unei probe ADN găsite în Italia

Un bărbat român în vârstă de 53 de ani a fost identificat ca suspect principal într-un caz de omor petrecut în străinătate în urmă cu nu mai puțin de 31 de ani.

Potrivit ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung, crima a vut loc în anul 1992, în orașul Hamburg din Germania, dar suspectul a fost identificat abia recent datorită unei potriviri cu o probă ADN.

Informația a fost dezvăluită vineri, 13 octombrie 2023, de către poliția germană. După ce autoritatea judiciară din Hamburg a emis un mandat de arestare, conaționalul nostru a fost reținut miercuri, 18 octombrie, în Marea Britanie.

Conform datelor făcute publice de anchetatori, se crede că acesta este responsabil pentru uciderea unui bărbat de 60 de ani în urmă cu 31 de ani.

Înainte de tragicul eveniment, victima fusese atacată în propria locuință, fiind bătută și legată. Ulterior, au fost furate veniturile provenite din afacerea cu flori a bărbatului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La scurt timp după aceste evenimente, victima a fost strangulată, iar agresorul a reușit să fugă fără a fi identificat.

Probele de ADN care au condus la arestarea suspectului în vârstă de 53 de ani au fost colectate în 1992.

În luna mai a acestui an, o probă de ADN care corespundea celei recoltate la locul crimei a fost găsită într-o bază de date din Italia.

Extrădarea bărbatului din Marea Britanie este încă în curs, iar investigațiile continuă.