VIDEO. Român prins când trimitea în Italia bani falși ascunși într-o pernă, prin intermediul unei societăţi de transport

Un român în vârstă de 35 de ani a fost surprins în flagrant, de polițiștii din Galați, în timp ce intenționa să trimită în Italia bancnote de euro falsificate, ascunse într-o pernă, prin intermediul unei societăţi de transport internaţional.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat, la data de 16 noiembrie 2021, 6 percheziţii domiciliare, în judeţul Galaţi, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la falsificare de monedă străină, punere în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune.

„Acţionând în cadrul structurii infracţionale organizate, membrii acesteia şi-au împărţit rolurile în vederea derulării eficiente a activităţii infracţionale.

Astfel, unul dintre membri avea rolul de a procura pe teritoriul Italiei bancnotele falsificate pe care apoi le remitea, celorlalţi, în scopul introducerii pe teritoriul României, prin intermediul societăţilor de transport pe ruta Italia-România, acestea fiind disimulate în diferite colete ce conţineau obiecte vestimentare sau alimentare”, au transmis procurorii DIICOT Galaţi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie – noiembrie 2021, bărbatul arestat ar fi procurat din Italia diverse sume de bani, în bancnote euro contrafăcute, pe care le-ar fi introdus în ţară, şi apoi, ar fi plasat o parte din aceste bancnote, cu ocazia unor schimburi valutare stradale.

În urma flagrantului şi a percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 322 de bancnote false de 50 de euro, 98 de bancnote false de 100 de euro.