VIDEO. Român prins când trimitea în Italia bani falși ascunși într-o pernă, prin intermediul unei societăţi de transport

Un român în vârstă de 35 de ani a fost surprins în flagrant, de polițiștii din Galați, în timp ce intenționa să trimită în Italia bancnote de euro falsificate, ascunse într-o pernă, prin intermediul unei societăţi de transport internaţional.

- Continuarea articolului după publicitate -

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat, la data de 16 noiembrie 2021, 6 percheziţii domiciliare, în judeţul Galaţi, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la falsificare de monedă străină, punere în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune.

„Acţionând în cadrul structurii infracţionale organizate, membrii acesteia şi-au împărţit rolurile în vederea derulării eficiente a activităţii infracţionale.

Astfel, unul dintre membri avea rolul de a procura pe teritoriul Italiei bancnotele falsificate pe care apoi le remitea, celorlalţi, în scopul introducerii pe teritoriul României, prin intermediul societăţilor de transport pe ruta Italia-România, acestea fiind disimulate în diferite colete ce conţineau obiecte vestimentare sau alimentare”, au transmis procurorii DIICOT Galaţi.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie – noiembrie 2021, bărbatul arestat ar fi procurat din Italia diverse sume de bani, în bancnote euro contrafăcute, pe care le-ar fi introdus în ţară, şi apoi, ar fi plasat o parte din aceste bancnote, cu ocazia unor schimburi valutare stradale.

În urma flagrantului şi a percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 322 de bancnote false de 50 de euro, 98 de bancnote false de 100 de euro.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos