Român ucis cu sapa în Italia. Femeia care a participat la crimă a fost condamnată la 22 de ani de închisoare

Anișoara Lupașcu, o româncă în vârstă de 42 de ani, a fost condamnată la 22 de ani de închisoare pentru uciderea lui Constantin Pinău, la Naro, în Sicilia, în vara anului 2018. Sentința a fost pronunțată de Curtea de Casație, care s-a pronunțat pentru a doua oară, după un proces judiciar lung și complex, informează Grandangolo Agrigento.

Conform declarațiilor instanței, femeia, împreună cu soțul și fiul său, l-au atacat brutal pe Pinău, lovindu-l repetat cu o sapă și un baston. Motivul acestui atac ar fi fost răzbunarea pentru o altercație anterioară, în care Constantin ar fi deteriorat oglinda retrovizoare a mașinii familiei Lupașcu.

După ce Curtea de Casație a validat sentința, Anișoara Lupașcu a fost arestată de carabinierii din Naro. În plus, instanța a dispus plata costurilor de judecată către părțile civile, reprezentate de avocații Vito Cangemi, Francesco Scopelliti și Giovanni Salvaggio.

Alături de Anișoara, în proces s-au aflat și soțul acesteia, Vasile Lupașcu, 45 de ani și fiul lor, Vlăduț Vasile Lupașcu, în vârstă de 20 de ani. Amândoi fuseseră condamnați inițial la 30 de ani de închisoare, dar sentințele lor au fost anulate și cazul lor este în continuare în curs de examinare de către o altă secțiune a Curții de Apel din Palermo.

Tragedia a avut în zorii zilei de 8 iulie 2018, când cei trei membri ai familiei Lupașcu l-au atacat pe Constantin Pinău.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Martorii din sala de judecată au relatat cu tristețe cum cei trei, înarmați cu o sapă, un cuțit și o bâtă, i-au atacat și bătut pe soții Pinău. Constantin a decedat în urma loviturilor primite, în timp ce soția sa, care a încercat să-l apere, a fost rănită la braț, suferind o fractură.