Român ucis în Italia de un albanez cu 30 de lovituri de cuțit în spate. Pedeapsa primită de criminal

Toja Besmir, un bărbat albanez în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea lui Mihăiță Radu, un muncitor român care trăia în Porto Sant’Elpidio, provincia italiană Fermo din Marche.

Sentința a fost pronunțată ieri la Curtea de Apel din Macerata, după un proces plin de tensiune, relatează ziarul Corriere Adriatico.

Mihăiță Radu, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit mort în zorii zilei de 17 februarie 2020, cu 30 de lovituri de cuțit în spate.

download (45)
Mihăiță Radu, ucis în Italia de un bărbat albanez. Sursă foto: Il Resto del Carlino

La scurt timp după descoperirea cadavrului, Besmir a devenit principalul suspect, iar în cursul zilei de ieri s-a încheiat, în sfârșit, procedura juridică.

Toate indiciile strânse în timpul anchetei au condus către Besmir, care trăia și el în Porto Sant’Elpidio de 10 ani. Apărarea lui a fost asigurată de avocații Giovanni Lanciotti și Marco Tomassini.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La audierea preliminară, judecătorul de instrucție al tribunalului din Fermo a permis înregistrarea ca parte civilă a părinților victimei, reprezentați de avocatul Filippo Polisena, precum și a fiului acesteia, reprezentat de avocatul Marco Bagalini. Fosta parteneră a victimei a preluat responsabilitatea parentală asupra copilului.

În urma investigației, conduse de carabinierii din Fermo, s-a stabilit că Radu a fost ucis între orele 02:00 și 04:00 dimineața.

omicidio-della-corva-condannato-a-22-anni
Locul în care a fost găsit cadavrul. Sursă foto: Il Resto del Carlino.

Elemente decisive în procesul de incriminare împotriva lui Besmir au fost datele de localizare de pe telefonul mobil al inculpatului în orele dinaintea descoperirii cadavrului.

Desi condamnat pentru această faptă teribilă, Besmir a negat întotdeauna acuzațiile și se află în prezent în Albania.

Pe lângă condamnarea la închisoare, judecătorul a dispus și plata unei compensații în favoarea părților civile, mama, sora, soția și fiul victimei, punând în aplicare o provizie executabilă.

Substitutul procurorului din Fermo, Alessandro Pazzaglia, a coordonat ancheta.

„La locul de muncă Mihăiță era un băiat extrem de serios, priceput și de încredere, amabil și respectuos”, continuă Sgrilli. Uneori îmi dădea o mână de ajutor pentru anumite treburi chiar și în afara locului de muncă, știa să facă de toate, a demonstrat mereu că avea mâini de aur. Un băiat meticulos și ordonat în tot ce făcea”, a declarat Paolo Sgrilli despre Mihăiță.

Conaționalul nostru era avea un copil de numai 6 anișori care acum este nevoit să crească fără tatăl său.

Distribuie acest articol