Român ucis în Italia, pe marginea drumului, de un șofer fugit de la locul accidentului. Judecătorul a refuzat procesul cu procedură simplificată

Un automobilist din Santa Marinella (Lazio), M.M., în vârstă de 57 de ani, este acuzat de omor stradal și fuga de la locul accidentului după ce a lovit mortal un bărbat român, Ioan Pușcașu, în vârstă de 44 de ani, care se deplasa pe marginea străzii.

Incidentul tragic a avut loc în seara zilei de 22 ianuarie 2023, în apropiere de Montalto di Castro, informează La Provincia di Civitavecchia.

În cadrul audierii preliminare de marți, 28 noiembrie 2023, la Tribunalul din Civitavecchia, avocatul inculpatului a solicitat judecarea printr-un proces cu procedură simplificată, cerere refuzată de judecător.

Dinamica și cauzele accidentului au fost investigate de inginerul Riccardo De Santis, desemnat de procurorul Alessandro Gentile.

Șoferul M.M., conducând un Citroen C3 spre Civitavecchia, este acuzat de imprudență, neglijență și nerespectarea regulilor de circulație.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El a recunoscut ulterior implicarea sa în accident, susținând inițial că i s-a părut că a lovit un animal, o justificare considerată neplauzibilă de anchetatori.

Familia lui Pușcașu, reprezentată de Studio3A-Valore S.p.A. și avocatul Alessandro Giuseppe Maruccio, s-a constituit parte civilă în proces.

Pușcașu, rezident în Tarquinia, lucra ca muncitor la o companie locală și a lăsat în urmă un fiu de 15 ani și doi frați gemeni.

Aceștia, împreună cu avocații de la Studio3A, speră că justiția italiană va face dreptate. Compania de asigurări Allianz a refuzat până acum să ofere despăgubiri.

- Continuarea după publicitate -

Procesul este programat pentru 5 martie 2023.

@rotalianul