Un român din Italia s-a filmat în timp ce urina pe mașina poliției locale și a pus clipul video pe o rețea de socializare

Un tânăr de naționalitate română, în vârstă de 25 de ani, a fost amendat de autorități după ce vineri, 10 decembrie, a postat pe rețeaua de socializare Tik Tok un clip video în care se filmase în timp ce urina pe o mașină a poliției locale, parcată în centrul orașului La Spezia (Liguria).

Videoclipul postat vineri seara a devenit viral pe Tik Tok, reprezentând inițial norocul și apoi ghinionul tânărului român, domiciliat în La Spezia. Inspirat probabil din filmele cu băieți răi, s-a gândit să se filmeze sfidător, cu țigara în colțul gurii, urinând pe o mașină de poliție parcată lângă Teatrul Civic, în timp ce agenții de ordine patrulau pe jos pe străzile din centrul orașului.

Conținutul video a avut un succes deosebit și a strâns în scurt timp mii de like-uri și share-uri, informează publicația Primo Canale. Tocmai datorită vizibilității clipului video, a fost posibil să se ajungă rapid la vinovatul care a fost pedepsit de autorități cu amendă și cu ordin de părăsire a centrului orașului.

De fapt, carabinierii Comandamentului Viale Amendola din La Spezia au intrat în acțiune chiar în ziua următoare și, grație unei anchete fulgerătoare au reușit să dea de urma autorului gestului revoltător și batjocoritor.

Eroarea capitală a tânărului a fost că a ținut să arate că și fumează în timp ce urinează, fapt ce i-a dezvăluit fața. Din acest motiv, odată ce filmulețul de pe Tik Tok a fost vizionat de polițiști, băiatul a fost identificat imediat și chemat la Comandament unde, pentru el, au început necazurile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Un român a urinat în Italia pe mașina poliției, s-a filmat și a pus clipul video pe o rețea de socializare

Videoclipul filmat era încă prezent în memoria telefonului tânărului, care nu a mai putut nega dovezile atât de evidente. Ulterior, cercetările agenților au permis să se constate că gestul acestuia a fost clar imortalizat și de circuitul de supraveghere video al orașului, confirmând astfel acuzația împotriva sa.

Pentru tânărul român s-a declanșat sesizarea Autorității Judiciare pentru săvârșirea infracțiunii de defăimare împotriva Administrației Civice și insultă la adresa unui funcționar public.

De asemenea, în temeiul art. 726 din Codul penal, a fost imediat sancționat pentru fapte contrare decenței publice cu o amendă în valoare de 3333,33 euro și cu sancțiunea ordinului de expulzare, care anticipează adoptarea măsurii Daspo (Divieto di Accedere alle manifestazioni SPOrtive) urbane de către chestor.

Distribuie acest articol