Un român a venit din România în Italia după soția sa, fugită de violențele lui, și a încercat să o tamponeze cu mașina

Un român în vârstă de 30 de ani a fost arestat vineri, 18 martie 2022, în localitatea italiană Trento din regiunea Trentino-Alto Adige, după ce a urmărit-o pe soția sa cu mașina și a încercat să o tamponeze de mai multe ori, în timp ce aceasta din urmă conducea propriul autoturism pe Strada Statală 45bis.

Conform celor relatate de publicația regională Trentino, femeia fugise cu copiii din România pentru a scăpa de violențele soțului și locuiește în prezent la niște rude din orașul menționat mai sus.

Neacceptând faptul că soția l-a părăsit, însă, soțul femeii a venit în Italia după ea și, când a găsit-o, a urmărit-o cu mașina, încercând să-i facă rău.

Mai exact, românul de 30 de ani s-a angajat într-o urmărire cu soția sa pe Strada Statală 45, și a încercat în repetate rânduri să tamponeze mașina acesteia, pentru a provoca un accident.

Din fericire, femeia a reușit să sune la 112 înainte să se producă o tragedie și a explicat situația forțelor de ordine, iar carabinierii din Trento au organizat imediat un baraj rutier în direcția în care cei doi soți se îndreptau.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Odată oprit în fața militarilor, bărbatul român a fost interogat de aceștia cu privire la acțiunile sale violente și oamenii legii au constatat în scurt timp că acesta prezintă un pericol pentru viața soției sale, motiv pentru care l-au pus sub arest.

Soțul violent va fi judecat pentru faptele sale chiar astăzi, 19 martie 2022, prin proces direct, mai scrie sursa citată.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.