Românca acuzată că a înșelat un italian cu 700.000 de euro: „Nu i-am cerut eu, el mi-a dat banii pe un apartament””

Simona Filip, o tânără româncă în vârstă de 35 de ani a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru că a înșelat un italian din Milano cu sute de mii de euro.

Deși dovezile aduse în instanță au fost incontestabile, românca neagă acuzațiile și se consideră nevinovată. Recent, ea a apărut la emisiunea Acces Direct, unde a relatat în mod public varianta sa.

Simona a povestit că a trăit o experiență terifiantă în Italia, unde a plecat cu promisiunea unui salariu atractiv, dar realitatea a fost complet diferită.

Un bărbat din Târgul Jiu i-a promis o viață mai bună și un venit consistent, dar acesta a fost doar un pretext pentru a o atrage în Italia, unde, în loc să lucreze ca menajeră așa cum i s-a spus, Simona a descoperit că era așteptată să practice cea mai veche meserie din lume.

Refuzul ei a dus la violențe fizice și amenințări:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am ajuns în Italia, s-a întâlnit cu Pino și au vorbit să mă ducă la Roma. M-am pus pe plâns, am zis că eu niciodată așa cevanu o să fac, m-a bătut, m-a dus la baie și a aruncat cu dușul pe mine, m-a amenințat cu părinții. A zis că o să mă ducă la un club, doar să dansez. Am început să plâng, că nu era de mine”, a declarat Simona.

Ea a ajuns în cele din urmă în Milano, unde lucra într-un bar de striptease

Acolo l-a cunoscut pe Francesco Thiela Albero, în vârstă de 71 de ani, de la care se pare că a obținut în total aproximativ 780.000 de euro, după ce bărbatul a fost convins de româncă să-și vândă apartamentul.

Simona Filip a fost acuzată de procurori că l-a indus în eroare pe Francesco, deposedându-l de o sumă semnificativă de bani.

„Aprovizionam şi atunci, şi acum barurile din Milano cu băuturi şi aşa am cunoscut-o în acel club. Îmi spunea că vom avea două fetiţe pe care le vom creşte împreună, dar la scurt timp au început să apară tot felul de probleme în privinţa stării de sănătate, a ei şi a părinţilor.

Cred că toate spitalele din Gorj nu au tratat atâtea boli câte diagnostice mi-a spus ea mie. Era în ţară şi îmi spunea de una, de alta, iar eu am fost mereu de acord să o ajut”, a povestit italianul.

El a mai spus că românca l-a convins să vândă apartamentul din Milano și să-i dea ei banii. După vânzare, el a declarat că nu a mai văzut-o pe Simona, sugerând că a fost victima unei înșelăciuni bine planificate.

„Totul a fost bine până când a zis să vindem apartamentul meu din Milano, să ne luăm o locuinţă mai mică şi să ne mutăm temporar acolo, pentru ca apoi să ne punem de acord unde ne vom muta împreună.

Când am fost la notar pentru a perfecta actele de vânzare, ea a trecut un cont bancar care îi aparţinea. Apartamentul a fost vândut, iar banii au ajuns în contul ei. Din acea zi nu am mai văzut-o, nu am mai auzit-o, parcă a încetat să existe”, a relatat italianul.

În legătură cu aceste acuzații, Simona se consideră nevinovată. Conform spuselor sale, bărbatul italian i-ar fi dat de bună voie, drept cadou, banii din vânzarea apartamentului. Ea a declarat la Acces Direct: 

„Eu când am fost la notar, să îmi facă cadou de ziua mea, mi-a zis că îmi lasă apartamentul pentru că nu are moștenitori. El a spus că este cel mai fericit om din lume. Ulterior aflasem că nu îmi făcuse acte pe tot apartamentul. Mai era o fată din Galați, căreia i-a făcut acte pe nuda proprietate”, a declarat femeia.

Simona Filip a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare. De asemenea, judecătorii au decis ca femeia să-i plătească italianului 675.923 euro, cu titlu de daune materiale și 10.000 de euro, pentru daunele morale suferite.

Judecătorii au menținut măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor femeii. Este vorba despre o clădire „cu pereţi din cărămidă arsă piatră naturală” și două terenuri, situate în comuna Scoarţa (Gorj), un apartament în Bucureşti, un apartament în Năvodari-Mamaia Nord, un teren tot la Năvodari, un apartament cumpărat pe numele mamei sale, în Complexul Cosmopolis (Ilfov) și un autoturism marca Mercedes Benz S-350.

Sentința Tribunalului Gorj nu este definitivă și urmează să fie contestată la Curtea de Apel Craiova.