Româncă acuzată în Italia de moartea bătrânei pe care o îngrijea. Badanta a făcut un gest necugetat

O româncă în vârstă de 45 de ani, Gabriela Lenuța Lung, este acuzată în Italia că a provocat decesul bătrânei pe care o îngrijea, după ce a aruncat cu apă pe pătura electrică care luase foc și cu care era acoperită pensionara, acțiune care a declanșat un scurtcircuit.

Procurorii sunt convinși că decesul bătrânei s-a datorat gestului necugetat al româncei noastre și au trimis-o în judecată.

Totul s-a petrecut la Volterra, o localitate în provincia Pisa (Toscana), pe 15 martie 2018, în jurul orei 4:30 dimineața.

Îngrijitoarea a fost trezită din somn de strigătele pensionarei care era învelită cu o pătură electrică și care luase foc. Dorind să o salveze pe bătrână, primul gest al badantei a fost să arunce cu apă, numai că pătura era încă în priză, conectată la sursa de curent.

La contactul cu apa s-a declanșat un scurtcircuit care a pus capăt vieții bătrânei pe nume Bruna Trafeli, în vârstă de 92 de ani.

După un apel primit la 112, forțele de ordine s-au deplasat la domiciliul vârstnicei, unde au găsit trupul neînsuflețit al acesteia.

Îngrijitoarea este acuzată de comportament neglijent față de persoana pe care o asista, cu utilizarea apei pentru stingerea focului, considerată cauza probabilă a scurtcircuitului electric care a dus la moartea bătrânei. Gabriela mai este acuzată și că nu era mai aproape de pensionară atunci când pătura a luat foc, că a acționat prea târziu.

Marco Di Paolo, consultant al Parchetului în momentul autopsiei, va depune mărturie la următoarea înfăţişare în fața judecătorilor italieni. Declarația acestuia va fi decisivă pentru a se stabili cât de mult a contribuit la moartea bătrânei gestul îngrijitoarei de a arunca cu apă pe pătura electrică, din care a ieșea fum și sub care se afla bătrâna de 92 de ani.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol