Româncă acuzată în Italia de moartea bătrânei pe care o îngrijea. Badanta a făcut un gest necugetat

O româncă în vârstă de 45 de ani, Gabriela Lenuța Lung, este acuzată în Italia că a provocat decesul bătrânei pe care o îngrijea, după ce a aruncat cu apă pe pătura electrică care luase foc și cu care era acoperită pensionara, acțiune care a declanșat un scurtcircuit.

Procurorii sunt convinși că decesul bătrânei s-a datorat gestului necugetat al româncei noastre și au trimis-o în judecată.

Totul s-a petrecut la Volterra, o localitate în provincia Pisa (Toscana), pe 15 martie 2018, în jurul orei 4:30 dimineața.

Îngrijitoarea a fost trezită din somn de strigătele pensionarei care era învelită cu o pătură electrică și care luase foc. Dorind să o salveze pe bătrână, primul gest al badantei a fost să arunce cu apă, numai că pătura era încă în priză, conectată la sursa de curent.

La contactul cu apa s-a declanșat un scurtcircuit care a pus capăt vieții bătrânei pe nume Bruna Trafeli, în vârstă de 92 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După un apel primit la 112, forțele de ordine s-au deplasat la domiciliul vârstnicei, unde au găsit trupul neînsuflețit al acesteia.

Îngrijitoarea este acuzată de comportament neglijent față de persoana pe care o asista, cu utilizarea apei pentru stingerea focului, considerată cauza probabilă a scurtcircuitului electric care a dus la moartea bătrânei. Gabriela mai este acuzată și că nu era mai aproape de pensionară atunci când pătura a luat foc, că a acționat prea târziu.

Marco Di Paolo, consultant al Parchetului în momentul autopsiei, va depune mărturie la următoarea înfăţişare în fața judecătorilor italieni. Declarația acestuia va fi decisivă pentru a se stabili cât de mult a contribuit la moartea bătrânei gestul îngrijitoarei de a arunca cu apă pe pătura electrică, din care a ieșea fum și sub care se afla bătrâna de 92 de ani.