Româncă acuzată în Italia că și-a ucis vecina. Decizia judecătorilor: „A fost legitimă apărare”

Tribunalul din Catania a condamnat-o pe românca Georgeta Colesnicenco, fostă fotomodel, numai la doi ani de închisoare pentru uciderea vecinei sale, Sandra Garcia Rios, de naționalitate columbiană, deoarece s-a dovedit că a acționat în legitimă apărare, la apogeul unui litigiu de condominiu care a avut loc pe data de 3 februarie 2021, într-o clădire din Viale Mario Rapisardi.

Judecătorul a ordonat eliberarea femeii din închisoarea de la Agrigento, unde se afla în arest preventiv, informează La Sicilia Web. Georgeta Colesnicenco a stat deja mai bine de un an în închisoare și pentru următorul an ea va fi în probațiune (perioadă de supraveghere). Acest lucru a anunțat avocatul său, Pietro Ivan Maravigna.

Reconstituirea faptelor a stabilit că Colesnicenco a fost atacată cu sălbăticie în casa ei de columbiancă și i-a fost recunoscut dreptul legitim de a se apăra. Pentru judecător a existat „un exces culpabil” în această legitimă apărare, de aceea a emis totuși o sentință de doi ani de închisoare.

„În aceste condiţii, confruntat cu o pedeapsă deja executată în regim de arest preventiv – conchide avocatul – recursul ar părea chiar de prisos dacă nu ar fi încă prezentă, de dragul adevărului şi justiţiei, necesitatea de a demonstra definitiv că acțiunea doamnei Colesnicenco a fost o conduită care, din păcate, nu i-a lăsat alternative”.

Georgeta Colesnicenco și Sandra Garcia Rios

Georgeta Colesnicenco a omorât-o prin înjunghiere pe vecina sa, în 3 februarie 2021, după o ceartă creată de zgomotul din apartament făcut de victimă împreună cu alți membri ai familiei. Românca s-a apărat întotdeauna, spunând că a fost legitimă apărare și că vecina sa a intrat în casa ei, a lovit-o împreună cu alți doi bărbați, iar gestul ei a fost de legitimă apărare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI