Româncă lăudată de italieni pentru inițiativa sa de Crăciun, în favoarea copiilor din familii nevoiașe

O româncă rezidentă în localitatea Ragogna (Friuli-Venezia Giulia) a stârnit admirația italienilor după ce din proprie inițiativă a donat copiilor nevoiași din comunitate cadouri de Moș Crăciun. „O inițiativă care mi-a umplut inima de bucurie și pe care intenționez să o repet, poate prin unirea forțelor cu alți voluntari”, a declarat conaționala noastră conform Il Messaggero.

Ecaterina Boghiu, în vârstă de 35 de ani, este originară din Iași și a venit în Italia în urmă cu aproximativ 10 ani, unde lucrează ca operator socio-sanitar. După ce a trăit mulți ani în localitatea San Daniele, locuiește în prezent în Ragogna, un sat alăturat.

Acțiunea sa de Crăciun, desfășurată la San Daniele, s-a alăturat celei promovate de Poliția Locală, în favoarea copiilor mai puțin norocoși, pentru a se asigura împreună că Moș Crăciun va opri sania la toate casele, fără a uita pe nimeni.

„Fiica mea a fost cea care m-a determinat să organizez această acțiune – a mărturisit Ecaterina – propunându-mi mai întâi să duc dulciuri tuturor colegilor ei de școală și apoi cerându-mi acordul să doneze căsuța ei Barbie unui copil mai puțin norocos decât ea. Și apoi mi-am amintit de copilărie, când părinții mei, care au fost nevoiți să crească cinci copii, deși au întâmpinat multe dificultăți financiare au făcut multe sacrificii pentru ca noi să găsim un cadou sub brad, de Crăciun, oricât de modest ar fi fost.”

„Anii care au urmat morții lui Nicolae Ceaușescu au fost grei – a povestit Ecaterina Boghiu – multe familii au rămas fără nicio sursă de venit, dar îmi amintesc cu câtă speranță așteptam Crăciunul. De aceea am hotărât ca în acest an niciun copil să nu fie uitat. Am folosit în acest sens rețelele de socializare pentru a verifica dacă există familii în dificultate în zona unde locuiesc și pe care le-aș putea ajuta în absolut anonimat. Unii dintre cei cărora le-am scris mi-au răspuns trimițându-mi un mesaj, așa că m-am echipat și, în calitate de delegat al Moșului, le-am dus un cadou copiilor. O inițiativă care mi-a umplut inima de bucurie și pe care intenționez să o repet, poate și prin unirea forțelor cu alți voluntari”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu mai puțin ambițioasă a fost și acțiunea întreprinsă de polițiștii locali la spitalul din San Daniele. „Delegația formată din câțiva agenți în uniformă și unul îmbrăcat în Moș Crăciun – confirmă dr. Alessandro Conte de la direcția medicală – s-a oprit în toate secțiile, întâlnindu-se cu personalul și aducând cadouri și dulciuri micilor pacienți din secția de Pediatrie.”

„Astfel de inițiative s-au înmulțit în această perioadă în zona noastră” – a declarat primarul Pietro Valent. „Nu pot să nu aplaud pe promotori. Sunt evenimente care demonstrează că în San Daniele există o comunitate bine închegată și orientată spre sprijinirea altora.”