Româncă amendată cu peste 42.000 de euro pe un aeroport din Italia. Transporta 570 de pachete de țigări de contrabandă

O femeie de cetățenie română a fost prinsă pe Aeroportul Internațional A. Canova din orașul italian Treviso (Veneto) cu 570 de pachete de țigări de contrabandă, ascunse atât în bagajul de mână pe care-l avea în avion, cât și în cel de cală.

Potrivit ziarului Il Gazzettino, conaționala noastră a primit o amendă de peste 42.000 de euro pentru introducerea nedeclarată pe teritoriul italian de tutun prelucrat în străinătate.

Pasagera de origine română sosise pe aeroportul din Treviso cu un avion care venea de la București și urma să ia alt avion spre orașul britanic Manchester, mai precizează sursa citată.

În urma verificării bagajelor deținute de femeie însă, responsabilii cu securitatea din aeroport au constatat că aceasta a ascuns în ele o cantitate foarte mare de țigări, motiv pentru care au alertat agenții de la Garda Financiară.

Aceștia din urmă au preluat-o apoi pe româncă cu bagajele sale și au dat startul unei anchete, descoperind astfel că femeia transporta 8.450 de grame (8,45 kilograme) de țigări, echivalentul a 570 de pachete, ascunse în valizele sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fiind vorba de introducerea nedeclarată pe teritoriul italian de Tutun Prelucrat în Străinătate, agenții de la Garda Financiară au fost nevoiți să aplice regulamentul impus de art. 291-bis din DPR n. 43/1973 (Decretul Președintelui Republicii).

„Orice persoană care introduce, vinde, transportă, cumpără sau deține pe teritoriul statului o cantitate de tutun străin prelucrat de contrabandă mai mare de zece kilograme convenționale, va fi pedepsită cu amendă de 5 euro pentru fiecare gram convențional de produs, astfel cum este definit de articolul 9 din Legea din 7 martie 1985, nr. 76, și cu închisoare de la doi la cinci ani. Faptele prevăzute la alin.1, atunci când privesc o cantitate de tutun prelucrat în străinătate până la zece kilograme convenționale, se pedepsesc cu amendă de 5 euro pentru fiecare gram convențional de produs și în orice caz nu mai puțin de 516 euro”, scrie în decretul menționat mai sus.

Astfel, deoarece este vorba de o cantitate sub 10 kilograme de tutun de contrabandă, românca a fost amendată cu suma de peste 42.000 de euro pentru fapta sa.

Te-ar mai putea interesa: