Româncă amenințată cu moartea în Italia de un bărbat cunoscut pe internet, după ce a refuzat să-l întâlnească

Un bărbat de naționalitate română, cu domiciliul în Misano Adriatico, provincia Rimini, regiunea Emilia-Romagna, a fost arestat pentru tentativă de omor la Modena, sâmbătă, 17 decembrie, de către agenții de la Poliția Feroviară.

Potrivit informațiilor emise de Parchetul din Modena și publicate de Il Resto del Carlino, sâmbăta trecută bărbatul a ajuns cu trenul la Modena cu intenția de a ucide o femeie româncă pe care o cunoscuse pe un site de întâlniri online.

Cei doi au discutat și la telefon, iar femeia a început să aibă dubii în ce-l privește pe noul său prieten, care avea o atitudine insistentă și agresivă.

Speriată de acest comportament, a decis să anuleze întâlnirea pe care au programat-o împreună la Modena. Din acel moment, bărbatul, a început să o amenințe cu moartea trimițându-i inclusiv o înregistrare video în care îi arăta un cuțit.

Sâmbăta trecută individul a plecat cu trenul la Modena, cu intenția să o omoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timpul călătoriei cu trenul și-a mărturisit însă intențiile altor persoane, prin telefon, în limba română. Un tânăr în vârstă de 15 ani, prezent în apropierea lui și care cunoștea limba română, a auzit conversațiile și a sunat imediat la poliție.

Ajuns în gară la Modena, bărbatul a fost așteptat de Poliția Feroviară. Avea asupra sa un cuțit mare de bucătărie și un alt obiect tăios.

Mama sa a confirmat anchetatorilor antecedentele judiciare ale fiului său în țara de origine. Judecătorul de instrucție a validat arestarea sub acuzația de tentativă de omor și bărbatul a fost dus la închisoare.