Româncă arestată în Italia pentru răpirea și moartea unui bătrân dispărut în urmă cu trei ani

O femeie română a fost arestată astăzi, 9 octombrie, pentru dispariția și moartea lui Damiano Oriolo, pensionarul de 78 de ani din Lappano (Calabria), care a dispărut fără urmă la 6 aprilie 2017, informează Corriere della Calabria.

Echipa mobilă a poliției din Cosenza a executat în această dimineață un ordin de reținere împotriva unei femei, de naționalitate română pe care procurorii o consideră răspunzătoare de răpirea, jefuirea și moartea lui Damiano Oriolo.

Damiano Oriolo a dispărut în urmă cu 3 ani jumătate, în dimineața zilei de 6 aprilie 2017. De atunci, de pensionarul italian nu s-a mai știut nimic. El a plecat de acasă la bordul autoturismului său, un Opel Astra și nu s-a mai întors. Avea cu el telefonul mobil, portofelul în care erau banii din pensie și cheile. Mașina, precum și restul obiectelor, au fost găsite în pădurea din San Fili. În același loc, după câteva zile, au fost găsiți și ochelarii, pantalonii și pantofii pensionarului. Dar, de Damiano Oriolo, nici urmă!

Carabinierii, poliția, pompierii, împreună cu cei de la Protecția Civilă, l-au căutat atunci pe pensionar scotocind, centimetru cu centimetru, zona unde a fost găsită mașina, dar nici măcar cu ajutorul câinilor nu au reușit să dea de vreo urmă.

Încă de la începutul anchetei, indiciile au dus însă la o femeie, „din estul Europei” scria presa italiană. Un fel de „femme fatale” care, jucându-se cu seducția, l-a răpit pe pensionarul italian, ducându-l cine știe unde, profitând de vârsta pensionarului și de încrederea excesivă a acestuia în ceilalți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai multe detalii vor fi furnizate în cadrul unei conferințe de presă pe care magistrații și anchetatorii o vor ține la secția de poliție în cursul zilei de astăzi.