Româncă arestată pe un aeroport din Italia, imediat după ce a coborât din avion

O tânără româncă în vârstă de 22 de ani a fost arestată pe aeroportul din Napoli, imediat după ce a coborât din avionul cu care sosise din România. Ea era căutată de autoritățile italiene pentru că a înșelat un cuplu de bătrâni cu 7.700 de euro, relatează Il Mattino.

Arestarea femeii a avut loc pe Aeroportul Internațional Capodichino din Napoli

Femeia ar fi obținut de la un cuplu de pensionari italieni suma totală de 7.700 de euro, în numerar, folosind o cunoscută tehnică de înșelătorie.

Cei doi bătrâni au depus apoi o plângere la carabinieri, în care au relatat că au primit inițial un telefon de la o persoană care, dându-se drept nepotul lor, le-a cerut să meargă la poștă și să plătească 3.700 de euro pentru un pachet pe care urma să-l primească ulterior. Așa-zisul nepot le-a spus că el este foarte răcit, că se simte rău și nu poate merge personal la poștă să facă plata.

După apelul falsului nepot, bătrânii a fost sunați de o altă persoană, care s-a prezentat a fi directorul oficiului poștal și care i-a înștiințat că nu e nevoie să se prezinte personal la poștă, ci va trimite el o funcționară să ridice banii de la domiciliul celor doi pensionari.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bătrânii au lăsat-o să intre în casă pe femeie, căreia i-au predat suma de bani solicitată. La scurt timp, ei au primit un alt apel telefonic, în care presupusul director al oficiului poștal îi anunța că nepotul lor avea în depozit un alt colet și că trebuia plătită suma de 4.000 de euro. Bani și în acest caz retrași prompt de femeie.

La o nouă solicitare telefonică de bani, ei au spus „directorului” că nu mai aveau bani în casă.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale activităților comerciale din zonă, împreună cu amprentele digitale, au permis identificarea autoarei înșelătoriei, nimeni alta decât românca în vârstă de 22 de ani.

Anchetatorii, care între timp au efectuat o percheziție la domiciliul  femeii, au găsit îmbrăcămintea pe care tânăra a purtat-o ​​când s-a deplasat la domiciliul celor doi bătrâni.

Judecătorul de la Tribunalul din Torre Annunziata a emis pentru infractoarea româncă un ordin de arest la domiciliu, la cererea Parchetului și în urma anchetei efectuate de agenții secției de poliție din Torre del Greco.

Femeia a fost identificată în timp ce se întorcea din România și arestată la puțin timp după ce a coborât din avion.

Distribuie acest articol