Româncă la volanul unui microbuz din Italia, judecată pentru moartea a 3 persoane

O șoferiță de naționalitate română, în vârstă de 40 de ani, rezidentă în Castiglione del Lago, este acuzată și judecată în Italia pentru omucidere multiplă după ce a provocat un accident, când se afla la volanul unui microbuz cu șapte pasageri cu dizabilități. În urma accidentului 3 persoane aflate în microbuz și-au pierdut viața.

Femeia a cerut să fie judecată cu o procedură prescurtată, informează Perugia Today.

Tragedia a avut loc în Valdichiana (Arezzo), în seara zilei de 2 martie 2020, atunci când unul dintre pasagerii cu handicap a prins-o de braț și a făcut-o să piardă controlul volanului.

Microbuzul condus de femeia care era de meserie asistent social, dar efectua și activitatea de șofer, a ieșit de pe carosabil și s-a oprit într-un copac de pe marginea drumului: trei persoane au decedat și alte 5 au fost rănite.

Fănica I., care conducea microbuzul în acea tragică noapte, a spus în fața judecătorilor că nu avea niciun ajutor care să aibă grijă de pasageri și a fost distrasă de către aceștia, care erau foarte agitați, iar unul dintre ei a prins-o la un moment dat de braț.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Se pare că pacienții din microbuz întârziaseră la administrarea obișnuită a terapiei și acest lucru ar putea explica și neliniștea lor.

„Pasagerii erau foarte agitați. Îmi distrăgeau atenția. Un băiat mi-a tras brațul în timp ce conduceam”, a spus Fănica în fața magistraților.

Potrivit apărării, în astfel de situații, persoanele cu handicap foarte agitate trebuie să aibă un însoțitor care să le țină la distanță de șofer.

Potrivit publicaţiei La Nazione, dacă se dovedeşte că nu a existat un însoţitor care să ţină la distanţă de şofer persoanele agitate, atunci vinovăţia Fănicăi, care trebuia să fie în același timp și șofer, și asistent social (OSS), se diminuează considerabil.

Pasagerii erau pacienți internați la Villa Mimose, o unitate specializată din Ferretto, municipiul Cortona, la granița dintre Arezzo și Perugia.

Distribuie acest articol