Româncă bătută de concubinul italian, a fugit în toiul nopții în stradă în pijamale pentru a cere ajutor

Un bărbat de 55 de ani din Pesaro, Italia, care are diferite antecedente penale, a fost arestat sub acuzația de violență domestică și vătămare corporală asupra concubinei sale, o femeie de naționalitate română cu câțiva ani mai tânără decât el.

Incidentul, relatează ziarul Corriere Adriatico, a declanșat arestarea bărbatului italian în noaptea dintre 1 și 2 martie, acuzat fiind că a agresat-o pe femeie, apucând-o de glezne, strângându-i încheieturile mâinilor și pălmuind-o în timpul unei dispute.

Temându-se de consecințe mai grave, conaționala noastră a fugit din casă în pijamale și cu un singur șlap, reușind să ajungă în stradă, unde a cerut ajutor forțelor de ordine.

Ulterior, femeia a fost transportată la secția Urgențe pentru tratarea rănilor care necesitau trei zile pentru vindecare.

Ea a găsit, de asemenea, curajul de a denunța abuzurile suferite din partea partenerului ei timp de un an și jumătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia a relatat că a fost supusă la multiple forme de violență, inclusiv agresiuni fizice repetate și umiliri, unele dintre acestea fiind amplificate de consumul de alcool al bărbatului.

Într-unul dintre episoade, el a lovit-o, provocându-i vânătăi semnificative, iar în altă ocazie a insultat-o pe baza naționalității sale și i-a adresat amenințări grave: „Întâi te omor pe tine, apoi pe copiii tăi!”

În urma acestor evenimente, a fost activat mecanismul legal italian destinat să ofere protecție rapidă victimelor violenței domestice, rezultând în arestarea bărbatului pentru violență domestică și vătămare corporală, agravate de faptul că victima era concubina sa. De asemenea, antecedentele sale penale au influențat decizia autorităților.

În timpul audierii de validare a arestării, avocatul bărbatului italian, Corrado Canafoglia, a fost prezent, iar inculpatul a ales să nu răspundă la acuzații.

Judecătorul a validat arestarea și a ordonat eliberarea bărbatului sub condiția de a nu se apropia de victimă sau de locurile pe care aceasta le frecventează, fiindu-i aplicat o brățară electronică pentru monitorizare.

Distribuie acest articol