Româncă din Italia bătută și rănită cu un cuțit de concubin, arestată și ea de polițiști după ce a ieșit din spital

Un bărbat român, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat pentru că și-a bătut și rănit cu un cuțit partenera de aceeași naționalitate în după-amiaza zilei de miercuri, 15 iunie 2022, în apartamentul lor din orașul italian Taranto (Puglia).

Femeia a fost arestată și ea deoarece, atunci când a depus plângere împotriva agresorului, s-a dovedit că pe numele ei exista deja un mandat de reținere.

Dubla arestare fost făcută miercuri, imediat după prânz, de către un echipaj de poliție din Taranto, care a intervenit la o locuință situată pe via Principe Amedeo pentru o dispută familială violentă, denunțată la numărul de telefon 113.

Ajunși la fața locului, polițiștii au fost abordați de o femeie cu fața tumefiată, care se plângea de dureri la piciorul stâng și care a cerut să fie însoțită la secția Urgențe a spitalului Santissima Annunziata. Cu puțin timp înainte, după cum victima le-a povestit agenților, ar fi fost bătută de partenerul ei, care se afla în locuință.

Femeia le-a explicat polițiștilor că încă de la începutul relației lor, partenerul său a fost întotdeauna foarte gelos și a obligat-o să sufere numeroase agresiuni verbale și fizice, mai ales atunci când se afla sub influența alcoolului și al substanțelor interzise. Situația s-ar fi înrăutățit însă în ultimii trei ani, perioadă în care femeia a suferit agresiuni tot mai frecvente, inclusiv în prezența celor doi copii minori ai cuplului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aflat în acea dimineață la apogeul uneia din desele certuri stârnite de gelozia sa, bărbatul şi-a prins partenera de păr, a târât-o pe balconul locuinței şi, folosind un cuţit de bucătărie, i-a provocat o mică leziune pe coapsa stângă, apoi i-a tăiat mai multe şuviţe de păr, rănind-o şi la gât.

Nesatisfăcut încă de violenţa folosită asupra partenerei sale, bărbatul a continuat să o agreseze şi să o lovească în faţă. Românul, posesor al altor antecedente penale, a fost arestat pentru comiterea infracţiunilor de rele tratamente aplicate în familie şi vătămare corporală gravă. El a fost adus pentru audiere la birourile sediului poliţiei din Taranto.

După ce a fost externată de la secția Urgențe a spitalului din Taranto, unde a primit tratamentul necesar, femeia a fost însoțită ulterior la sediul poliției, pentru a depune plângere împotriva partenerului său de care dorea să se despartă.

Când a ajuns acolo însă, a avut parte de o surpriză. Din investigaţiile efectuate în baza de date a reieşit că românca era vizată de un ordin de arestare pentru numeroase infracţiuni comise anterior.

Odată transmise documentele către autoritatea judiciară competentă, pentru validare, cei doi au fost trimiși la închisoarea din Taranto, iar cei doi copii minori ai cuplului au fost încredinţaţi unei rude.