Româncă bolnavă de cancer, salvată de medicii din Italia. „Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat!”

O poveste cu final fericit și plină de speranță este cea a unei tinere mame românce în vârstă de 31 de ani, care a fost diagnosticată în urmă cu 8 luni cu cancer la ficat cu metastaze în ganglionii limfatici. Mihaela a suferit un transplant de ficat la Clinica Ismett din Palermo și consideră că medicii italieni i-au redat șansa la o nouă viață.

Mihaela Todireanu împreună cu soțul său, la Clinica Ismett (Istituto Mediterraneo per i Trapianti Ismett IRCCS) din Palermo. Sursa foto: BZI

Domiciliată la Iași, Mihaela Todireanu este căsătorită și are o fetița de 10 ani, relatează BZI.

Anul trecut s-a îmbolnăvit de Covid-19 și după câteva zile a început să aibă dureri puternice de stomac. După investigațiile medicale necesare i s-a adus la cunoștință că avea cancer la ficat.

Un diagnostic crunt pentru o tânără mămică, o veste care i-a întristat pe toți membrii familiei sale. Dar se pare că familia Tudorache nu este chiar atât de ușor de învins pentru că Mihaela, ajutată de soțul său și de mama soacră a reușit să-și recâștige șansa la viață.

Soacra Mihaelei este cadru medical în Italia și a ajutat-o pe nora sa să se interneze într-un spital din Milano. Au urmat tratamente lungi, care doar îi prelungeau viața pentru că adevărata salvare i-o oferea numai un transplant de ficat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În acest sens a fost acceptată la un spital din Turcia, dar costurile depășeau posibilitățile sale economice și a fost nevoită să mai aștepte. Șansa a venit din partea Clinicii Ismett din Palermo care a avut la un moment dat un donator compatibil pentru Mihaela.

„Am fost sunată pe 17 ianuarie, la o oră foarte târzie, de la spital și m-au întrebat dacă pot ajunge în câteva ore la Palermo pentru transplant, deoarece aveau donator compatibil cu mine. Din nefericire nu am reușit să ajung în acele ore indicate de medici, dar am ajuns pe 18 ianuarie. În aceeași seară am fost sunată din nou, pentru că s-a găsit un alt donator compatibil cu mine. Am ajuns la spital, mi-au făcut analize toată noaptea, iar la 8:30 m-au băgat în sala de operații”, a explicat Mihaela Todireanu pentru sursa citată.

Operația de transplant a durat 13 ore, iar mămica româncă se va întoarce în curând acasă, la fetița ei. Ea a mulțumit tuturor celor care au ajutat-o în aceste luni chinuitoare:

„Dacă familia nu era lângă mine… eu nu mai aveam speranțe… nu mai credeam în nimeni și în nimic. Ei au luptat pentru mine. Ei sunt eroii mei. În special, soțul meu, care e la fel de tânăr și, dacă ar fi vrut, își putea reface viața… dar a rămas lângă mine și m-a însoțit oriunde, iar pentru asta îi mulțumesc și vreau să știe cât de mult îl iubesc.

La fel și soacra mea, care m-a ajutat enorm și căreia îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine. Le mulțumesc și tuturor persoanelor care s-au implicat în cazul meu, care m-au ajutat cu o rugăciune, cu o vorbă bună, cu bani sau cu un share… dacă nu erau ei… eu nu mai eram acum.”

Distribuie acest articol