Româncă, bucătăreasă în Italia, s-a întors în țară și a câștigat „Cuțitul de Aur” la o emisiune culinară de televiziune

Într-o ediție plină de emoție și talent culinar, Lăcrămioara Pintilie a reușit să capteze atenția și admirația în cadrul celebrei competiții „Chefi la cuțite”, difuzată pe 20 martie 2024, informează Antena 1.

Originară din Reșița și în vârstă de 35 de ani, cu o experiență vastă în gastronomie, acumulată în Italia, Lăcrămioara a cucerit juriul și, în mod special, pe chef Richard Abou Zaki, care nu a ezitat să-i ofere râvnitul cuțit de aur în sezonul 13 al emisiunii.

Acest premiu îi conferă posibilitatea de a trece direct în etapa battle-urilor, marcând un moment important în parcursul său competițional.

Captură de ecran 2024-03-21 121631
Lăcrămioara Pintilie. Sursa foto: Antena 1

Prezentând un preparat care a atras admirația chefilor, prin originalitatea și execuția impecabilă, Lăcrămioara Pintilie a demonstrat că pasiunea și dedicarea pentru arta culinară sunt ingredientele secrete ale succesului său.

Deși s-a prezentat cu timiditate în fața juriului, povestea sa impresionantă de viață și carieră a captivat întreaga atenție.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Discuția despre experiența sa profesională în Italia a fost punctul culminant al prezentării sale, chef Richard Abou Zaki ascultând-o cu mare interes și entuziasm:

„Am fost bucătar 15 sau 16 ani în Italia. Am făcut paste, supe și deserturi. Am lucrat aproape doi ani cu un chef care a plecat, iar patronii mi-au propus să preiau eu bucătăria. Le-am spus că nu mă simt în stare și am refuzat.

Așadar, a venit un alt bucătar timp de doi ani, iar apoi am decis că a venit momentul să iau bucătăria în propriile mâini.

Am condus bucătăria 4 ani. Avea patru stele hotelul. Au existat cazuri în care angajații nu au vrut să vină să lucreze alături de mine pentru că sunt femeie. (…)

Nu mai locuiesc în Italia de anul trecut, am hotărât să mă întorc acasă și aici am făcut o schimbare.

Sunt cofetar acum, fac prăjituri, imediat o să deschid un laborator”, a declarat Lăcrămioara Pintilie, cuțitul de aur al lui chef Richard Abou Zaki din sezonul 13 Chefi la cuțite.

Captură de ecran 2024-03-21 121749
Lăcrămioara Pintilie la Chefi la Cuțite. Sursa foto: Antena 1

Această tranziție de la gastronomie la cofetărie, de la Italia la România, nu doar că marchează un nou capitol în viața Lăcrămioarei Pintilie, dar subliniază și impactul pe care talentul și pasiunea autentică îl pot avea în lumea culinară.

Cuțitul de aur primit în „Chefi la cuțite” nu este doar o recunoaștere a abilităților sale, ci și un simbol al perseverenței și al dorinței de a continua să se dezvolte și să inspire prin arta sa.

Distribuie acest articol