Româncă de 18 ani înșelată să se prostitueze în Italia pentru a plăti datoria iubitului ei

O presupusă datorie pe care iubitul ei ar fi avut-o la un cuplu de români rezidenți în cartierul Ostia din capitala Italiei, a devenit un coșmar pentru o tânără de 18 ani din România, sosită în această țară în urmă cu numai două luni.

Fata era constrânsă de conaționalii ei, în complicitate cu alte trei persoane, să se prostitueze și să le dea lor toți banii, pe motiv că trebuia să achite o sumă, de ordinul miilor de euro, împrumutată de iubitul tinerei.

Românca de 18 ani a ajuns la Roma împreună cu un bărbat în urmă cu două luni, relatează ziarul Corriere della Sera, iar acesta i-a mărturisit că are o datorie la alți români.

„Mi-au împrumutat 8 000 de euro pentru a putea obține permisul de conducere și să pot circula cu mașina la Roma. Nu știu cum să fac să li-i dau înapoi”, i-ar fi spus el tinerei.

Anchetatorii nu sunt convinși că ceea ce spunea iubitul victimei era adevărat și suspectează că acesta ar fi lucrat în colaborare cu cei care o exploatau.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cert este că bărbatul a convins-o să-și vândă corpul pentru a-i achita datoria, fata semnând chiar și un acord scris cu cei doi soți români în acest sens. Iubitul ei a dispărut apoi, iar aceasta a rămas la mila proxeneților, care o băteau și o amenințau pentru a-și vinde corpul..

Potrivit anchetatorilor, cuplul de români care o exploata este format dintr-un bărbat de 32 de ani și o femeie de 21 de ani, ambii cu antecedente penale, iar complicii lor erau două prostituate și un italian de 50 de ani.

Bărbatul italian se ocupa cu publicarea anunțurilor pe un site de specialitate, pentru a găsi clienți pentru ea, publicând un număr de telefon la care răspundeau cele două prostituate ce colaborau cu proxeneții români.

Raporturile intime între clienți și tânăra de 18 ani aveau loc apoi în diferite locații B&B din centrul cartierului Ostia, dar și la Ladispoli sau pe via Aurelia. Fiecare ban câștigat de victimă ajungea în buzunarul celor doi proxeneți români.

Tânăra a ajuns, la un moment dat, în vizorul forțelor de ordine și a fost condusă la secție, dar refuza să depună plângere împotriva celor doi români care o exploatau, atât de teama că părinții ei vor afla cu ce se ocupă ea la Roma, dar și din cauză că fusese amenințată de cei doi soți.

„Nu voiam să fac ce-mi spuneau ei și din cauza asta am fost lovită de mai multe ori”, a declarat tânăra în fața polițiștilor, ajutată de un traducător deoarece nu vorbea deloc limba italiană.

„În comparație cu mine, Spada și Fasciani sunt nimicuri, eu sunt numărul 1 la Ostia”, se lăuda proxenetul român în timp ce o amenința și o lovea.

În urma unei anchete desfășurate de autoritățile italiene, cei doi proxeneți au fost arestați și închiși în penitenciarul din Perugia, iar cele două prostituate și italianul de 50 de ani care colaborau cu ei au fost denunțați în stare de libertate.

Fata de 18 ani, în schimb, se află acum într-o structură protejată de poliție din Roma, în așteptarea procesului împotriva proxeneților.