Româncă de 20 de ani obligată de concubinul italian să se prostitueze chiar și când era gravidă. Condamnat la 8 ani și 9 luni de închisoare

A obligat-o să se prostitueze chiar și atunci când era gravidă cu al doilea copil, luându-i totodată toți banii primiți de la clienți și lăsând-o fără mâncare sau scutece pentru primul copil, care avea puțin peste un an. Femeia era astfel constrânsă să apeleze la mila unor clienți fideli pentru a o ajuta să-și hrănească fiul și să-i cumpere scutece.

Este vorba despre un bărbat italian de 39 de ani, Raffaele F., din Torino, care în cursul zilei de ieri, 28 martie 2019, a fost condamnat de Tribunalul din Torino la 8 ani și nouă luni de închisoare pentru violență în familie, viol, inducere la prostituție și exploatare. Bărbatul era cunoscut ca fiind teroarea prostituatelor din cartierul San Salvario, relatează ziarul italian La Repubblica.

Victima sa este o femeie română de 20 de ani, crescută în Italia, pe care Raffaele F. a cunoscut-o într-un bar și după ce au început o relație, acesta a obligat-o să renunțe la școală și să se prostitueze. Viața tinerei românce alături de bărbatul italian era de nedescris, femeia fiind violată de acesta și bătută cu o violență atât de mare încât la un moment dat vecinii au chemat carabinierii spunându-le: „Veniți, că o omoară”.

Toate acestea până când tânăra femeie, terorizată și disperată, a găsit curajul să sune la „Telefono Rosa”, o binecunoscută asociație de voluntari din Italia care se ocupă cu ajutorarea persoanelor care trăiesc situații de violență de orice tip în familie sau în afara familiei. Voluntarii din această asociație au câștigat încrederea româncei și au convins-o să-l denunțe pe bărbatul italian cu care trăia în acest coșmar.

Pe tot parcursul procesului, conaționala noastră a fost asistată ca parte civilă de avocatul Raffaella Carena, în timp ce acuzatul a fost apărat de avocatul Domenico Peila, prin intermediul căruia bărbatul italian a respins mereu orice acuzație adusă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma sentinței dată de judecătoarea Silvia Bersano Begey, inculpatul a fost condamnat să petreacă 8 ani și 9 luni în închisoare pentru faptele sale, iar tinerei românce i s-a recunoscut o despăgubire de 60.000 de euro.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • Poliția: 113;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea
    dumneavoastră.
@rotalianul