Româncă de 36 de ani găsită moartă într-un canal din Italia

Încă o tragedie românească s-a petrecut în Italia, una dintre multe altele petrecute în ultimele zile în această țară, de această dată fiind vorba de o româncă al cărei trup fără viață a fost găsit într-un canal de apă din localitatea italiană Este, provincia Padova din Veneto.

Conform celor relatate de publicația locală Padova Oggi, macabra descoperire a fost făcută de o persoană care se plimba pe via Borgofuro din localitatea menționată mai sus, pe malul canalului Bisatto, în după-amiaza zilei de marți, 5 aprilie 2022.

Trecătorul a observat corpul unei femei în apă și a alertat imediat autoritățile, la fața locului prezentându-se în scurt timp mai multe echipaje de carabinieri și pompieri.

Aceștia din urmă au intrat în apa canalului și au scos trupul neînsuflețit la mal, iar carabinierii au constatat apoi că victima avea asupra ei un rucsac de mici dimensiuni în care au fost găsite un portofel și diferite documente personale.

Din documentul de identitate a reieșit astfel că persoana decedată era o femeie de naționalitate română, în vârstă de 36 de ani, despre care momentan nu s-au făcut publice mai multe informații.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Medicul legist care a inspectat cadavrul nu a observat semne de violență asupra femeii sau alte indicii care să arate că ar fi vorba de o crimă.

Parchetul din Padova a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs tragedia, dar pentru moment cea mai probabilă pistă este cea a sinuciderii, conform surselor locale.

Reamintim pe această cale, tuturor românilor din Italia, că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Distribuie acest articol