O româncă de etnie romă ar putea fi Denise Pipitone, dispărută în Italia pe când avea doar 4 anișori

O tânără de etnie romă în vârstă de 19 ani, cu părinți originari din România, ar putea fi Denise Pipitone, dispărută din fața casei în vara anului 2004, la Mazara del Vallo (Sicilia), pe când avea 4 ani. Povestea de viață a tinerei ar conduce la fetița dispărută, chiar dacă unele detalii nu coincid. Procurorul din Marsala va trebui să decidă dacă va compara ADN-ul celor două, informează La Repubblica.

Fata romă locuiește la Scalea, în Calabria, se numește Denisa și un cetățean din zonă a semnalat asemănarea izbitoare cu fetița dispărută cu 17 ani în urmă. Din primele investigații ale carabinierilor și după circumstanțele oferite de tânăra în cauză, există o mare probabilitate ca aceasta să fie Denise Pipitone. Acest aspect ar putea fi dovedit pe deplin însă doar de testul ADN.

Tânăra de naționalitatea română și-a petrecut adolescența într-un institut religios din zona provinciei Cosenza și nu s-a sustras verificărilor la solicitarea autorităților. Ea a fost imediat dispusă să colaboreze cu carabinierii, a furnizat numele părinților și a declarat tot ceea ce știe despre originile sale. Deși sunt multe amănunte care duc la ipoteza că ar putea fi Denise Pipitone, există neconcordanța dintre vârsta fetei și cea a tinerei, Denise ar avea acum 21 de ani. După primele verificări preliminare, dacă nu există alte incertitudini, se va trece totuși la efectuarea testului ADN.

Foto: Chi l’ha visto?

Denise Pipitone a dispărut la 1 septembrie 2004, în timp ce se juca în fața casei bunicilor materni. Mama sa, Piera Maggio, a dus o luptă constantă în toți acești ani pentru a-și găsi fetița. O semnalare a venit de la Milano, în anul 2005, unde un agent de pază a înregistrat cu telefonul un video în care apare o fetiță care seamănă foarte tare cu Denise. Fetița este însoțită de o femeie romă pe care o întreabă la un moment dat: „Unde mă duci?”

În atenția anchetatorilor a fost și sora mai mare a fetiței, fiica tatălui său care este căsătorit cu altă femeie. Anna Corona, actuala soție a tatălui și fiica ei Jessica au fost cercetate de poliție, dar nu au fost acuzate de nicio infracțiune, deși opinia publică și presa consideră că ele ar fi cele vinovate de dispariția micuței.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Citește și: Tânăra de naționalitate română spune că nu este ea Denise Pipitone. „Voi face testul ADN”