Româncă de succes în Italia, onorată cu premiul pentru Best Project Photography

În lumea strălucitoare a fotografiei de arhitectură și design interior, o româncă stabilită în Italia de peste două decenii, își face loc cu talent și pasiune.

Ramona Elena Balaban a fost recent onorată cu premiul pentru Best Project Photography la prestigioasa ceremonie Créateurs Design Awards, desfășurată la Paris, informează Ambasada României în Italia, pe pagina de Facebook.

424639387_783665020455819_8917301375643205481_n
Ramona Elena Balaban. Sursa foto: Ambasda României în Italia/Facebook

Distincția i-a fost acordată pentru munca sa excepțională într-un proiect editorial dedicat arhitectului italian de renume mondial, Renzo Piano.

Ramona Elena Balaban, care a renunțat la o carieră promițătoare în domeniul juridic pentru a urma pasiunea fotografiei, a reușit să se distingă într-un domeniu extrem de competitiv.

Talentul său unic de a captura esența spațiilor arhitecturale și de design interior a fost recunoscut și apreciat în paginile unor reviste de top precum Architectural Digest, Elle Decoration, Living Corriere, Io Donna, Marie Claire Maison, Vanity Fair și The Observer din Marea Britanie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Această recunoaștere internațională nu este doar o dovadă a măiestriei sale fotografice, ci și a dedicării față de arta vizuală.

Ramona Elena Balaban a reușit să îmbine sensibilitatea artistică cu o înțelegere profundă a arhitecturii și designului, oferind o nouă perspectivă asupra lucrărilor pe care le imortalizează.

Pe site-ul ramonabalaban.com, unde se pot admira multe dintre fotografiile sale, românca spune despre ea:

Sunt un fotograf freelancer care trăiește în Como, Italia. Fotografia a fost întotdeauna parte din viața mea, încă de când eram copil, dar pentru mult timp a rămas doar o pasiune nestăvilită, experimentând în principal pe analog.

După ce am studiat Dreptul și am fost membru al Centrului de Studii pentru Justiție Restaurativă și Mediere Penală la Universitatea Insubria, în 2017 mi-am dat seama că drumul meu era unul diferit și am abandonat universitatea, îmbrățișându-mi cea mai mare pasiune și dedicându-mă profesional, ca fotograf autodidact, fotografiei de interior, arhitectură și portret.

Reportajele mele fotografice sunt publicate în reviste internaționale și colaborez cu arhitecți și designeri atât în Italia, cât și în străinătate.”

Premiul primit la Paris consolidează statutul Ramonei Balaban ca unul dintre cei mai influenți fotografi de arhitectură și design interior din lume.

Prin lucrările sale, ea nu doar că documentează frumusețea și complexitatea spațiilor create de oameni, dar și inspiră o nouă generație de artiști vizuali să exploreze și să inoveze în acest domeniu fascinant.