Româncă de succes în Italia, Ramona Herda deține propriul atelier de bijuterii hand-made

Talentul și studiul intens stau la baza succesului artistei române Ramona Herda, protagonistă a noii generații de designeri de bijuterii din Italia, relatează Ambasada României în Italia pe pagina Facebook, în cadrul unui proiect de promovare a românilor de succes din această țară.

Ramona Herda alături de Gabriela Dancău, ambasadoarea României în Italia. Sursa foto: Ambasada României în Italia

Născută la București într-o familie de arhitecți, Ramona și-a cultivat de la o vârstă fragedă pasiunea pentru design, arhitectură și, mai târziu, pentru pietre prețioase. În 2013 sosește în Italia unde urmează un curs intensiv la Accademia di Arte Orafa din Florența și frecventează cursurile Academiei de Artă și Design de la Roma.

În 2018, și-a lansat propria afacere la Roma, HERDA, un atelier de bijuterii hand-made. După cum declară chiar ea, Ramona își găsește inspirația în atmosfera Cetății Eterne, în generosul patrimoniu artistic italian, dar și în cultura română marcată de marele sculptor Constantin Brâncuși.

Ramona Herda. Sursa foto: Ambasada României în Italia

„Ramona este un exponent al comunității de români din Italia prin munca pe care o desfășoară, o dovadă vie a faptului că ambiția, talentul și perseverența sunt ingredientele unei povești de succes. M-am bucurat să o întâlnesc și să o felicit pentru succesul de a se impune într-un domeniu exclusivist unde concurența este foarte puternică.” sunt cuvintele ambasadorului României în Italia, Gabriela Dancău.

Bijuteriile marca Herda Roma pot fi văzute accesând următorul link: https://www.herda-roma.it/

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol