Româncă denunțată de carabinieri în Italia după ce a lăsat băiatul de 4 ani și fetița de 2 luni singuri în casă

Carabinierii din Marina di Carrara, o localitatea balneară din provincia Massa e Carrara (Toscana) au denunțat, în urmă cu câteva zile, o mamă de naționalitate română care și-a lăsat copiii singuri în casă.

Unul dintre copii are 4 ani și exista riscul ca acesta să cadă pe fereastră, în timp ce celălalt copil, o fetiță, are numai 2 luni, relatează ziarul local La Gazzetta di Massa e Carrara.

Potrivit sursei citate, vecinii româncei au fost cei care au sunat la 112, alertând astfel forțele de ordine cu privire la un minor care plângea la fereastră și care risca să cadă în gol.

Sosiți la fața locului, militarii au cerut imediat intervenția pompierilor pentru a împiedica să se producă o tragedie, iar unul dintre carabinieri s-a dus, între timp, la ușa apartamentului și a bătut de mai multe ori în speranța că cineva îi va deschide.

Ușa nu a fost deschisă de nimeni, dar, din fericire, copilul s-a îndepărtat de fereastră, atras de zgomotul de la ușă, și a scăpat astfel de riscul să cadă în gol, pe lângă faptul că oamenii legii au reușit să vorbească puțin cu el și să-l liniștească.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un alt carabinier, care a rămas în stradă, a stat de vorbă cu vecinii pentru a afla mai multe detalii despre părinții copilului și pentru a intra în contact cu ei, dar la un moment dat a sosit mama minorului, o româncă în vârstă de 36 de ani, alertată de un vecin despre cele întâmplate.

Conaționala noastră, după ce a deschis ușa la apartament și l-a consolat pe fiul ei, le-a spus carabinierilor că a ieșit doar pentru a lua niște medicamente de la o prietenă și s-a oprit apoi pentru o clipă la o tutungerie din apropiere.

Oamenii legii nu s-au lăsat convinși, însă, de cele spuse de mama română, mai ales după ce au constatat că în apartamentul acesteia se mai afla un copil, o fetiță de numai 2 luni, care dormea în altă cameră.

În plus, timpul scurs de când au sosit carabinierii la locuința familiei de români și până când mama copiilor a revenit a fost mai mare de 20 de minute, mai precizează sursa citată.

Din aceste motive, după ce au preluat și declarațiile vecinilor româncei, oamenii legii au decis să o denunțe pentru încălcarea art. 591 din Codul Penal italian, care prevede pedepse cu închisoarea între 6 luni și 5 ani.