O româncă din Germania își caută cu disperare fiul dispărut de 3 luni. A plecat de una singură în căutarea lui prin altă țară

Georgeta Marcu, o mamă de naționalitate română, în vârstă de 42 de ani și rezidentă în Germania, își caută disperată iubitul fiu. De la mijlocul lunii mai, Ștefan Ioniță, în vârstă de 21 de ani, a dispărut fără a mai da niciun semn de viață. Urmele tânărului s-au pierdut undeva în cantonul Grisunilor (Elveția), informează publicația elvețiană Blick.

De mai bine de trei luni, Georgeta a călătorit de mai multe ori din landul german Renania-Palatinat, unde locuiește, în cel mai mare canton elvețian. În Germania există un raport oficial despre o persoană dispărută care este dată în urmărire.

Tânărul a dispărut de acasă în noaptea de 18 spre 19 mai 2022. Seara, târziu, mama i-a urat noapte bună. A doua zi dimineața, Ștefan plecase deja de acasă. De atunci, Georgeta se teme fără-ncetare pentru viața fiului său și-l caută cu disperare.

Șfetan Ioniță, 21 de ani, dispărut din Germania, posibil să se afle în Elveția în prezent. Foto: blick.ch

Însă, ca orice mamă, ea speră că Ștefan este încă în viață. Tocmai de aceea a mers în Elveția, la începutul lunii august, pentru a treia oară de la dispariția fiului ei, ca să-l caute.

Jurnalistul cotidianului elvețian Blick, Nicolas Lurati, a însoțit-o pe Georgeta în această căutare disperată. Punctul de întâlnire l-au stabilit în parcarea din localitatea elvețiană Felsberg (regiunea Imboden), unde Hyundai-ul alb al lui Ștefan a fost găsit la sfârșitul lunii mai. Și-a lăsat în mașină toate obiectele sale personale, aceea fiind ultima urmă cunoscută despre el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tânăra mamă plânge dar nu se lasă

Acolo, Georgeta a cercetat locurile de jur împrejur. Împreună cu Lurati, au urcat cu telecabina, au fost la toate cabanele alpine din zonă. Și chiar în pădure.

Georgeta Marcu, mama tânărului român dispărut. Foto: blick.ch

„El iubește pădurea. Poate că a avut un accident acolo”, a spus ea apoi a izbucnit în plâns.  Dar trebuie să rămână puternică. Și trebuie să continue neobosită căutarea băiatului său. Georgeta a întrebat până și personalul de la spitalele și clinicile de psihiatrie din regiune.

Din păcate, fără succes. Așa cum a declarat și purtătorul de cuvânt al poliției din orașul-district Trier (Renania-Palatinat), la cererea Blick: „Pista se pierde în parcare. Căutarea noastră este încă în curs de desfășurare, deoarece nu există noi informații cu privire la locul în care se află acesta”.

Totuși, acum au apărut două observații care o încurajează pe Georgeta. Două martore sunt convinse că l-au văzut pe Ștefan. Ambele menționează faptul că o tânără se afla cu el.

Prima martoră se numește Ursula Hoffmann (56 de ani) și este proprietara Hanului Muntelui Gigerwald din Vättis SG. Georgeta a vizitat-o ​​în timpul primei operațiuni de căutare din Elveția, imediat după dispariția lui Ștefan.

De data aceasta, mama s-a întors la han împreună cu jurnalistul cotidianului Blick. Iar proprietara a confirmat clar: „El a fost aici. Sută la sută. Și a băut un suc de mere”. Asta a fost în luna mai. „Când Ștefan a fost acolo, nu știam că a dispărut”, a explicat Ursula.

Misterioasa „fată micuță, zveltă, cu părul lung și negru”

Aceasta și-a amintit un detaliu important: „Am memorat numărul de înmatriculare al lui Ștefan. Era special. Și eu sunt cetățean german, dar nu știam această abreviere”.

Mașina lui Ștefan. Foto: blick.ch

Proprietara a dezvăluit și faptul că Ștefan nu era acolo singur, ci era însoțit de o tânără. „O fată mică, zveltă, cu părul lung și negru.

Ca și Stefan, era foarte tăcută și abia vorbea, potrivit Ursulei. „Nu mi-am dat seama dacă cei doi erau acolo ca un cuplu. Au luat micul dejun, dar nu mai mult. Fata a plătit cu numerar”, a precizat proprietara hanului.

Fata cu părul închis la culoare apare și în descrierile celei de-a doua martore, Fabienne B., o tânără în vârstă de 34 de ani din Felsberg.

„Eram în mașină și mă duceam acasă. Apoi am observat un tânăr care mergea pe podul de peste Rin”, a spus ea. „Se îndrepta spre gara Felsberg. O tânără cu părul închis la culoare a alergat la câțiva metri în spatele lui”, a adăugat ea.

Fabienne a fost sigură că bărbatul de pe pod era Ștefan. „L-am recunoscut prin părul său blond. Sunt coafeză, observ așa ceva. Părea că se grăbește”. Iar despre fata misterioasă a spus: „Era mult mai mică decât el”.

„Mă simt ușurată la gândul că Ştefan nu este singur”

Coafeza a recunoscut că nu a fost atentă la alte detalii. „Tot ce îmi amintesc este că a fost în luna mai. Nu știam la momentul întâlnirii că Georgetei Marcu îi lipsea fiul”. Ea a aflat despre asta ceva mai târziu. Apoi a avut loc întâlnirea cu mama lui Ștefan.

Deși s-a gândit mult, Georgeta nu are nicio idee cine ar putea fi această misterioasă fată cu părul negru. „Dar gândul că s-ar putea ca Ștefan să nu fie singur mă liniștește”, a spus ea.

Poliția germană nu a dorit să comenteze cele două observații ale martorilor. Detaliile activității de investigație nu au fost comunicate public nici până în prezent. Iar Markus Walser de la Kapo Graubünden (poliția cantonului Grisunilor) nu a putut confirma cele două observații.

În ciuda acestei situații, Georgeta nu și-a pierdut speranța. Ea o îndeamnă pe tânăra misterioasă cu părul negru să facă un singur lucru: „Ia legătura cu mine!”

Distribuie acest articol