”Nouă nu ne plac românii!” Umilesc o româncă și dau cu pietre în ea

Poliția din Antrim, Irlanda de Nord, a deschis astăzi o anchetă pentru a investiga cazul unei femei românce abuzate de o gașcă de tineri, care, după cum se vede într-un video, pus pe Facebook chiar de unul dintre atacatori, au asaltat femeia aruncând cu pietre în ea și umilind-o verbal.

Din video se înțelege de asemenea cum, în timpul abuzului, femeia întreabă tinerii ”de ce nu respectă fetele” și ”de ce fac asta”, la care unul din tineri răspunde arogant: ”Tu nu ești o fată… Tu ești o imigrantă, nu ai ce căuta în țara asta. Ai viză ca să stai aici?”

Un alt membru al găștii o întreabă dacă are pașaport, ea răspunzând ”da” după care unul dintre ceilalți tineri îi cere să i-l arate dar femeia răspunde că nu are poșeta cu ea.

Apoi este întrebată dacă vorbește engleza și de unde este. Când a spus că este din România, tinerii atacatori au spus ”nouă nu ne plac românii”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Românca era în drum spre școală, pentru a-și aduce copilul acasă, când a fost asaltată de tinerii irlandezi și, contactată ulterior de cei de la BBC, a afirmat că este bine acum.

”Sunt aici, fiul meu este la școală, soțul meu muncește. Îmi place aici, fiindcă aici este familia mea”, a mai declarat femeia pentru cei de la BBC, susținând de asemenea că este în Irlanda de Nord de vreo 3 luni de zile doar.

În urma publicării acestui video de mai multe ziare irlandeze și englezești, multe instituții, precum Consiliul Irlandei de Nord pentru Minorități Etnice și Centrul de Migranți NI, s-au declarat revoltate de acest comportament al tinerilor irlandezi și l-au declarat îngrijorător, în special datorită sincronizării cu ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Neil Kelly, consilier din Antrim din partea Partidului Alianței, s-a declarat îngrozit de acest video și a spus:

”Am fost inundat de mesaje de la oameni care și-au exprimat îngrijorarea în ce privește acest comportament și care doresc toate cele bune victimei. Sper că este bine și că nu judecă pe toată lumea din acest oraș după acțiunile câtorva dintre noi.”

Poliția nu a dat mai multe informații despre incident dar au spus că investigațiile sunt în curs.

UPDATE: Una din mamele tinerilor atacatori irlandezi din video s-a declarat dezgustată de faptele fiului ei și l-a dus la poliție, după ce a văzut filmarea. În plus, într-o postare pe Facebook, ea a mai spus:

”Am fost și am vizitat doamna româncă și familia ei și ne-am cerut scuze pentru ceea ce s-a întâmplat. Sunt niște oameni minunați. Au fost chiar drăguți cu fiul meu și i-au explicat de ce a greșit”.

Mama unui alt băiat din video a declarat de asemenea că este foarte dezgustată de faptele fiului ei și că nici nu-și poate imagina frica prin care a trecut femeia română.

Victima din România, a cărui identitate este încă anonimă, a declarat celor de la BBC că deși acest episod a speriat-o destul de tare nu va pleca din Irlanda de Nord.