Româncă din Italia acuzată că i-a furat 60.000 de euro fostului iubit italian. Îi lua cardul noaptea și scotea bani de la bancomat

O femeie de naționalitate română, care a trăit timp de zece ani în concubinaj cu un bogat antreprenor italian din Capranica, o localitate din provincia Viterbo (Lazio), este acuzată că i-a furat acestuia peste 60.000 de euro din contul bancar.

Potrivit celor relatate în tribunal, în cadrul procesului împotriva conaționalei noastre, fapte citate de TusciaWeb.eu, sustragerile de bani au avut loc într-o perioadă de circa doi ani, după ce relația dintre cei doi s-a încheiat.

Conform sursei citate, italianul și românca s-au despărțit în anul 2014, dar ea a continuat să locuiască în casa antreprenorului, cu scuza că nu avea unde să plece.

„Femeia nu avea venituri proprii, pentru că nu făcea nimic. Era antreprenorul cel care o întreținea. Pe toată durata relației, el i-a transferat 1.200 de euro în fiecare lună, plătind-o ca menajeră. Lui îi spunea că ea studia ca să devină asistentă medicală”, a declarat recent în tribunal fostul comandant al carabinierilor din Capranica, Filippo D’Angelo.

„Ea era cea care, în timpul concubinajului, îi administra somniferul, pentru că el suferea de insomnie. Îl știa foarte bine și îi cunoștea obiceiurile”, a mai adăugat D’Angelo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În luna decembrie 2016, la doi ani după ce românca și italianul s-au despărțit, acesta din urmă a fost înștiințat de la bancă de faptul că aveau loc retrageri constante de sume de bani din contul său.

Antreprenorul a denunțat astfel fapta la carabinieri, iar oamenii legii au deschis o anchetă, descoperind astfel că românca obișnuia să facă acele retrageri din contul italianului de la un bancomat, totul în cursul nopții.

„Victima ne-a explicat că locuia încă cu fosta iubită, chiar dacă s-au despărțit de circa doi ani, pentru a-i da timp să-și găsească o casă și că ea știa unde ținea cardul bancar și cunoștea și codul pin. Am descoperit că retragerile de bani erau efectuate nu de la banca la care antreprenorul avea contul, care este supravegheată cu cameră video, ci la o altă bancă, care nu avea camere video de supraveghere”, au declarat anchetatorii la proces, în fața judecătoarei Elisabetta Massini.

„Existau însă înregistrări video de la barul situat la câțiva metri distanță de bancomat, în care am văzut că, între 16 și 23 ianuarie 2017, în orele în care au fost retrași bani, bancomatul fusese folosit de o femeie care coborâse dintr-o mașină Polo, precum cea a inculpatei”, au mai declarat carabinierii.

- Continuarea după publicitate -

Tot în luna ianuarie 2017, au mai descoperit anchetatorii, românca a cumpărat cu bani gheață o mașină nou-nouță.

De asemenea, de-a lungul timpului, aceasta îi trimisese fiului său, care se afla în România, prin intermediul serviciilor de transfer de bani de la tutungeria din Capranica, diferite sume de bani în valoare totală de circa 30.000 de euro.

Prejudiciul adus antreprenorului, s-a mai precizat în sala de judecată, este în total de 60.000 de euro.

Românca este apărată la proces de avocata Paola Ragonesi, în timp ce antreprenorul italian, care s-a constituit parte civilă, este reprezentat de avocatul Antonio Rizzello.

Următoarea ședință de judecată va avea loc pe data de 4 mai 2023.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20