Românca din Italia acuzată că l-a răpit pe bătrânul asistat: „Nu avea intenția de a se căsători cu el”

Daniela Alina Chiperi, îngrijitoarea în vârstă de 47 de ani, arestată marți dimineață sub acuzația de răpire agravată nu a avut intenția de a se căsători cu bătrânul pe care îl îngrijea și nu a fost acesta scopul pentru care l-a răpit, așa cum inițial au presupus autoritățile italiene.

Conform Il Tirreno, luni dimineață, la ora 7:00, Daniela s-a urcat la bordul autoturismului său, un Citroen C2 împreună cu bătrânul pe care îl îngrijea din anul 2003. Pensionarul se numește Rosasco Tartarelli, în vârstă de 94 de ani. Daniela lucra „la fix”, adică locuia împreună cu persoana asistată, în locuința de pe via della Gronda, în Lido di Camaiore.

Potrivit anchetatorilor, cei doi au ieșit pe ușa din spate a casei și apoi s-au îndepărtat cu autoturismul îngrijitoarei. Daniela nu și-a luat cu ea telefonul mobil, dar a pus în geantă documentele de identitate ale ei și ale pensionarului, precum și medicamentele acestuia.

Vecinii i-au văzut plecând, dar nu s-au alarmat și nici nu au făcut un caz din asta. Cel puțin până când au văzut fum și flăcări pe la ferestrele apartamentului. Au sunat imediat la pompieri care au intervenit la domiciliul bătrânului și au descoperit că focul a fost declanșat în dormitorul pensionarului, probabil de la o pătură electrică și într-o anexă din grădină, unde ar fi luat foc două saltele. Fiind declanșat în două locuri diverse, nu se exclude ca focul să fi fost aprins în mod intenționat.

Între timp, așa cum s-a putut vedea pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi, Daniela Chiperi și bătrânul au ajuns în La Spezia, în jurul orei 10:45 și îngrijitoarea  aparcat mașina pe Viale Italia, de unde nu s-a mai mișcat timp de 21 de ore. Femeia a coborât doar pentru a-l însoți pe bătrân la o baie din apropiere. Ei au fost găsiți de polițiști a doua zi, în cursul dimineții, după ce copiii bătrânului au semnalat dispariția tatălui lor. Daniela a fost arestată și dusă la închisoarea Genova Pontedecimo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anchetatorii se întreabă care ar fi fost motivul real pentru care badanta a hotărât să acționeze în acest mod ciudat. „Trebuie încă să vorbesc despre aceste detalii cu clienta mea” – a declarat avocata româncei, Katia Acquaro. „Vorbim despre o femeie fără probleme cu justiția, care l-a îngrijit pe acest om timp de 20 de ani. Între ea și familia pensionarului se stabilise un raport de maximă încredere și o relație solidă. Exclud că a făcut acest gest cu intenția de a cere vreo răscumpărare.”

Despre ipoteza că Daniela ar fi avut intenția de a se căsători cu Rosasco Tartarelli, așa cum au presupus inițial autoritățile, avocata precizează: „Nu suntem la Las Vegas și apoi pentru ce să vină până la La Spezia dacă dorea asta? Să nu uităm că nu au fugit, ci au rămas în mașină pentru 21 de ore, coborând doar pentru nevoile fiziologice. Mi se pare o ipoteză oarecum ciudată.”

Un caz destul de ciudat, așteptăm cu interes rezultatele anchetei pentru a înțelege ce a determinat-o pe Daniela Chiperi să acționeze în modul respectiv.

@rotalianul