O româncă din Italia a adoptat 21 de pisici și vrea acum să se întoarcă în România cu ele

Sosită de 12 ani în localitatea Ranchio, ce aparține de comuna Sarsina, situată în provincia Forli-Cesena din Emilia-Romagna, Laura, o femeie de naționalitate română, dorește să se întoarcă în țara noastră împreună cu cele 21 de pisicuțe pe care le îngrijește cu drag.

O asociație locală de protecție a animalelor din zonă vrea astfel să o ajute pe Laura să strângă cei 1.200 de euro necesari transportului celor 21 de patrupede din Italia în România.

„Suntem o mică asociație locală care are grijă de peste 100 de pisici fără stăpân, le hrănim și îngrijim și îi sprijinim pe cei care ne cer ajutorul”,  a explicat Maria Angela Baiardi, președintele Asociației pentru Protecția Animalelor și Mediului din Sarsina, care a rezumat pentru Cesena Today această poveste curioasă de dragoste pentru pisici care, cu siguranță, va traversa granițele Italiei.

„Laura este o doamnă care a sosit în Ranchio, în municipiul Sarsina din 2010, din îndepărtata Românie, iar dragostea ei pentru animale nu i-a permis să închidă ochii în fața pisicilor care i-au cerut de mâncare”, a povestit Maria Angela.

Într-adevăr, numeroase pisicuțe au „aterizat” în casa conaționalei noastre. „A strâns 21, iar acum, că s-a hotărât să se întoarcă în România, având în vedere necesitatea prezenței sale pentru a-și trata mama în vârstă, vrea să le ia pe toate cu ea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Pentru a face asta, are nevoie de 1.200 de euro, ea ne-a prezentat o estimare obținută de la o firmă care deține o camionetă omologată pentru transportul animalelor. Laura consideră pe fiecare pisicuță ca un copil, nu contează dacă sunt afectuoase sau puțin timide, nu vrea să renunțe la niciuna dintre ele”, a mai precizat Maria Angela.

Există, de asemenea, un pic de melancolie în această plecare „chiar dacă visul italian al Laurei a dispărut, iar acum vrea să se întoarcă în patria sa și să stea aproape de cei dragi, împreună cu pisicile ei. Le-a făcut microcip, fiecare are pașaport, îi lipsește doar transportul” continuă Maria Angela.

Mica dar inimoasa asociație pentru Protecția Animalelor și a Mediului vrea să o ajute pe Laura și cere un ajutor material concret tuturor celor care vor să o ajute pe româncă, ajutor ce poate fi trimis contactând asociația condusă de Maria Angela Baiardi pentru detalii.