Româncă din Italia agresată și umilită de patronul italian. „Mi-a aruncat în față aluatul pentru pâine”

Proprietarul unei brutării din localitatea italiană Fossano (Piemont) a fost pus sub acuzare la Tribunalul din Cuneo pentru un presupus abuz asupra uneia dintre fostele sale angajate. Femeia, de naționalitate română și în vârstă de 44 de ani, a lucrat în perioada 2003-2020 în brutăria deținută de inculpat.

Potrivit româncei noastre, situația ar fi escaladat în 2018, când fostul său angajator, după ce avusese o negociere fără succes cu alți doi foști lucrători care atunci au plecat (unul dintre ei și-a deschis propria afacere), a angajat în locul acestora alte trei persoane.

„Mi-a spus că nu înțeleg nimic, că ar trebui să plec ca ceilalți doi. Într-o zi mi-a aruncat în față o bucată de aluat pentru pâine. Când nu m-a tratat rău, m-a ignorat complet și răspundea la întrebările mele prin alții”. Potrivit femeii, patronul italian, dar și cei trei noi angajați, cu care acesta ar fi avut o altă atitudine, o umileau mereu.

„Nu-i mai plăcea cum lucram. Când mi-a aruncat în față aluatul de pâine, am izbucnit în lacrimi. M-a întrebat de ce trebuie să plâng și unul dintre cei trei colegi noi mi-a spus că, având 40 de ani și fiind fără copii, dacă ar fi în locul meu, și-ar pune capăt zilelor”, a declarat conaționala noastră.

„Am fost foarte stresată și de multe ori am făcut atacuri de panică, de abia mai puteam respira. După patru luni, mi-am pierdut locul de muncă. În timpul perioadei Carnavalului din Fossano (februarie 2018), am suferit unele intervenții chirurgicale ce erau deja programate și mi-am luat concediu”, a mai adăugat ea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu am profitat de boală. Când m-am întors la serviciu, a fost foarte supărat pe mine, deoarece am avut o intervenție chirurgicală într-un moment în care era mult de lucru. Tocmai îl ajutam cu un aluat și m-a alungat, pentru că nu mă voia aproape de el. M-am speriat fiindcă a țipat la mine, spunându-mi că mi-am făcut-o cu mâna mea. Am plecat”, a mai relatat femeia.

Audiat în calitate de martor, soțul româncei a confirmat declarația acesteia. În schimb, unul dintre cei doi foști colegi ai femeii, cel care și-a deschis propria afacere, la depunerea mărturiei a precizat:

„Fostul meu șef nu a fost niciodată agresiv atât timp cât am lucrat acolo. El și fosta mea colegă au două caractere puternice. S-a întâmplat să intre în conflict, dar apoi totul a revenit la normal”.

Procesul va continua cu noi audieri pe 17 iunie 2022.