Româncă din Italia arestată în Ajunul Crăciunului după ce un bătrân italian a fost găsit mort în casă

O tânără româncă din Italia a fost pusă sub arest preventiv la Novara (Piemonte) la data de 24 decembrie 2021, aceasta fiind acuzată de furt din locuință și folosirea, fără aprobare, a unei cărți de credit care nu-i aparținea.

Din cele relatate de agenția italiană de presă ANSA reiese că ancheta, care a dus la arestarea româncei, a început la data de 18 aprilie 2021, zi în care un pensionar italian a fost găsit mort într-o locuință situată pe via Sant’Isaia din centrul orașului Bologna, aflat în regiunea Emilia-Romagna.

Anchetatorii au constatat atunci că intrarea principală, care ducea în locuința bătrânului mort, era deschisă, iar portofelul și telefonul mobil ale acestuia lipseau. În plus, pe patul victimei a fost găsită o haină feminină, iar în bucătărie două pahare, în ciuda faptului că bărbatul de 81 de ani locuia singur.

Analizele efectuate asupra trupului fără viață al victimei au dus la descoperirea unor substanțe care nu făceau parte din medicamentele prescrise de medicul său. Mai exact, este vorba de somnifere despre care investigatorii au presupus că i-au fost administrate de o altă persoană, cu scopul de a-l jefui.

Ulterior, polițiștii italieni au descoperit, prin analizarea listei cu apelurile telefonice efectuate de bătrân, că acesta a luat legătura, cu două zile înainte de deces, cu o tânără de origine română, în vârstă de 25 de ani, cu scopul de a beneficia de un raport intim, contra-cost, din partea femeii. Anchetatorii au mai descoperit și o corespondență între amprentele găsite în apartamentul pensionarului mort și cele ale conaționalei noastre.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Experții nu au reușit, însă, să găsească o legătură între somniferele administrate bătrânului italian și decesul acestuia, motiv pentru care faptele româncei au fost încadrate la furt din locuință și folosirea necorespunzătoare a cărții de credit a victimei, de pe care au fost retrase diferite sume de bani între 16 și 18 aprilie 2021, conform extraselor bancare.

La finalizarea investigațiilor, un ordin de arestare a fost emis pe numele româncei de 25 de ani, aceasta fiind localizată la Novara, în Piemonte, și pusă sub arest chiar în Ajunul Crăciunului.