O româncă din Italia care călătorea cu un autocar sosit din România avea 9 căței printre bagaje. Denunțată pentru trafic ilegal de animale

Polițiștii rutieri din provincia Arezzo, în Toscana, au denunțat sâmbătă, 22 mai 2021, o femeie de naționalitate română care călătorea la bordul unui autocar, pentru comerț ilegal cu căței și rele tratamente aplicate animalelor.

Într-un comunicat de presă publicat luni, 24 mai 2021, pe site-ul oficial al Polizia di Stato, se precizează că oamenii legii au găsit 9 căței de rasă înghesuiți în două cuști, ce se aflau în portbagajul unui autocar cu numere românești de înmatriculare.

„Era circa ora 18:00 de sâmbăta trecută când o patrulă de la Subsecția din Battifolle a fost trimisă de Centrala Operativă a Poliției Rutiere în zona de serviciu Lucignano Vest (autostrada A1 denumită și Autostrada del Sole – n.r.) de unde sosise o semnalare din partea unei automobiliste care a auzit, provenind din portbagajul unui autocar cu numere românești oprit acolo, lătrat și țipete insistente și disperate”, se precizează în comunicat.

Sosiți la fața locului, agenții de poliție au deschis portbagajul autocarului și au găsit două cuști portabile în care erau înghesuiți 9 căței care abia reușeau să respire.

Cățeii găsiți în autocarul românesc. Foto: Polizia di Stato

„Cățeii, care nu aveau nici 12 săptămâni de viață, erau Maltipoo, o rasă născută din încrucișarea dintre rasa Bichon Maltez și Pudel, foarte apreciată și căutată, atât de mult încât prețul unui singur exemplar este în jur de 1 000 de euro”, au mai precizat polițiștii italieni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Agenții de poliție au constatat apoi că ambele cuști făceau parte din bagajul unei pasagere, o româncă de 40 de ani, care avea intenția să vândă animăluțele în Italia.

Forțele de ordine au pus cățeii sub sechestru și i-au predat funcționarilor de la ENPA (Agenția pentru Protecția Animalelor din Italia), în timp ce femeia de cetățenie română a fost denunțată la Autoritatea Judiciară pentru trafic ilegal de căței și rele tratamente aplicate animalelor.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20