Româncă din Italia arestată, maltrata bătrâna de 90 de ani pe care trebuia să o îngrijească

O femeie română în vârstă de 47 de ani care lucra ca îngrijitoare de bătrâni la Francavilla Fontana, în provincia Brindisi (Puglia), a fost arestată în seara de sâmbătă, 23 mai, cu acuzația de violență domestică, relatează L’Ora di Brindisi.

Îngrijitoarea se numește Stancu Mărioara, este rezidentă la Francavilla Fontana și până ieri lucra pentru o bătrână în vârstă de 90 de ani din aceeași localitate. În dimineața de sâmbătă, pensionara de care femeia română ar fi trebuit să aibă grijă, a fost dusă la spital pe motiv că a căzut în mod accidental și s-a lovit la cap. Bătrâna prezenta mai multe contuzii la nivelul feței.

Au fost anunțați carabinierii și după o scurtă anchetă a ieșit la iveală faptul că pensionara, în arcul de timp cuprins între decembrie 2019 și până în mai 2020, a suferit repetate gesturi de violență fizică și verbală din partea „badantei” sale.

Bătrâna a fost internată și este sub îngrijirea medicilor de la Spitalul Civil din Francavilla Fontana.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fosta sa îngrijitoare se află în prezent la închisoarea din Lecce, unde a fost transportată de carabinieri și pusă la dispoziția autorității judiciare.

@rotalianul