O româncă din Italia beată la volan a rănit patru polițiști: „Nu știți cine sunt eu!”

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 27 de ani, a fost arestată în seara zilei de marți, 14 iunie, pe autostrada A14 în apropierea cabinei de taxare Rimini Nord, deoarece a refuzat să oprească la semnalul agenților de poliție și a rănit patru dintre ei în încercarea de a își continua drumul, informează News Rimini.

„Am băut ceva și când mi-au spus să mă opresc, mi s-a făcut frică și am continuat să merg mai departe”. Astfel s-a justificat femeia în fața judecătorului, a doua zi după comiterea faptei. Românca locuiește de ani buni în localitatea italiană Riccione din provincia Rimini (Emilia-Romagna).

Marți seara, în jurul orei 22:30, după ce a trecut de cabina de taxare de la Rimini Nord, în ciuda semnalelor agenților de poliție care i-au făcut semn să oprească mașina femeia și-a continuat drumul. Urmărirea s-a încheiat cu două vehicule avariate (unul aproape distrus) și patru polițiști răniți. Trei dintre ei necesită șase zile de spitalizare fiecare, în timp ce al patrulea va sta 20 de zile în spital, deoarece a suferit o fractură de sept nazal.

Potrivit reconstituirii evenimentelor, tânăra conducea un Audi A3 și nu numai că nu s-a oprit în fața cabinei de taxare, dar a încercat și a reușit să treacă printre cei patru agenți. Aceștia au urcat imediat în mașinile lor de poliție și au pornit în urmărirea româncei, care a durat mai puțin de cinci minute.

Ajunsă cu viteză mare în sensul giratoriu de la Ikea, românca a întors mașina spre cabina de taxare Rimini Nord. Unul dintre vehiculele poliției a reușit să flancheze mașina femeii și tocmai în acel moment a avut loc coliziunea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mașina poliției, care a virat la 360 de grade, a fost lovită de Audi care, la rândul său, a fost lovit de vehiculul ce rula în spatele său. Odată coborâtă din mașină, românca ar fi opus rezistență și i-ar fi amenințat pe polițiști spunându-le: „Nu știți voi cine sunt eu!” Însă această împrejurare a fost infirmată ulterior de persoana arestată.

În interiorul Audi-ului A3, agenţii au găsit câteva cutii de bere încă pline. Românca, descrisă ca fiind într-o evidentă stare de ebrietate, a refuzat proba necesară pentru depistarea eventualei prezențe a alcoolului în sânge, în timp ce a consimțit-o pe cea pentru substanțe interzise.

Asistată de avocatul apărării, Marianna Mordini, în dimineața zilei de miercuri, 15 iunie, românca a declarat în instanță că a fugit de frică și că nu a lovit intenționat polițiștii. Judecătorul a validat măsura de plasare a femeii sub control judiciar și a dispus obligativitatea prezentării sale zilnice la poliția judiciară, în așteptarea procesului programat pentru ziua de 13 iulie. Cererea procurorului de arest la domiciliu împotriva acuzatei a fost respinsă.

Românca este rezidentă în Riccione, împreună cu mama ei și se întreține singură. Are două locuri de muncă, atât ca chelneriță, cât și ca vânzătoare. Ea a fost acuzată pentru opunere la arestare și  vătămare corporală, fiind denunțată și pentru provocarea de daune materiale și refuzul de a furniza datele personale organelor de ordine. În plus, românca avea antecedente pentru conducerea mașinii sub influența alcoolului.

Distribuie acest articol