Româncă din Italia care lucra într-un azil înșelată cu 1 000 de euro de angajator. Salarii mai mici timp de 18 luni

Trei operatoare socio-sanitare din Italia, printre care și o româncă, denunță conducerea azilului pentru care au lucrat până acum câteva luni după ce au constatat că au primit circa 1 000 de euro mai puțin de fiecare în decursul a 18 luni.

Potrivit publicației italiene AssoCareNews.it, este vorba despre un azil din regiunea Toscana împotriva căruia trei lucrătoare – N.V. și B.M. de naționalitate ucraineană împreună cu R.B. de naționalitate română – au depus un denunț pentru neplata completă a salariilor.

Din calculele făcute de un expert contabil reiese că din cele 24 de luni în care au lucrat în acel azil, există neconcordanțe în fluturașele de salar primite de-a lungul a 18 luni.

Mai exact, „există un calcul greșit, descendent și repetat, cu privire la numărul total de ore pentru care salariul trebuia să fie mai mare”.

În plus, conaționalei noastre nu i-a fost calculată nici ora în plus lucrată în tura de noapte din data de 26 octombrie 2020, când s-a trecut la ora de iarnă, iar noaptea a fost mai lungă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cele trei operatoare socio-sanitare au fost păgubite astfel cu circa 1 000 de euro fiecare, informează sursa citată.

N.V. a primit mai puțin cu 967 de euro în cele 18 luni, B.M. cu 904 euro, iar românca R.B. cu 1 022 de euro mai puțin.