Românca din Italia care nu reușește să închirieze o locuință: Un om de afaceri i-a pus la dispoziție un apartament

După ce a citit în presă despre odiseea regizoarei Roxana Iftime, româncă în vârstă de 30 de ani care nu reușește să-și găsească o chirie la Florența, un om de afaceri italian i-a oferit spre închiriere un apartament: „Este regretabil și ridicol ca o regizoare care face o meserie atât de frumoasă și importantă, să întâmpine aceste dificultăți în închirierea unei case doar pentru că este străină”, a declarat antreprenorul conform Corriere della Sera.

Roxana Iftime trăiește la Florența de 11 ani. Lucrează ca operator cultural și ca regizor, având propria companie teatrală. În această perioadă este nevoită să-și caute o nouă locuință. Timp de o lună a sunat la diferite agenții imobiliare, dar nu a primit niciun răspuns pozitiv, ci dimpotrivă, când auzeau că e de naționalitate română agenții imobiliari puneau repede capăt conversației, ba chiar unii o sfătuiau să lucreze ca badantă pentru a beneficia astfel de o cazare gratuită.

Un om de afaceri din Florența, din sectorul imobiliar și de construcții, a citit despre refuzurile pe care Roxana este nevoită să le accepte, vrând-nevrând și a dorit să-i sară în ajutor. „Am niște apartamente pe care le închiriez, unul este liber momentan, e drăguț, și ar putea fi perfect pentru tine, dacă și tu ai fi de aceeași părere”, i-a transmis antreprenorul româncei noastre, iritat de faptul că Roxana nu prezintă încredere celor de la agențiile imobiliare doar pentru faptul că e de naționalitate străină și nu italiană.

Omul de afaceri italian a vizitat țara noastră și și-a amintit despre o piesă de teatru la care a participat ca să spectator, în anul 1993: „Sunt pasionat de teatru. Am fost acolo întâmplător și m-am dus să văd o piesă în engleză, pusă în scenă de o companie locală. Era una dintre cele mai dificile comedii ale lui David Mamet, „Fool for love”. A fost pentru mine o mare emoție! Citind articolul (despre Roxana – n.r.)  am făcut o legătură între cele două aspecte.”

Ultima lună de zile pentru Roxana Iftime a fost una lungă și demoralizantă. Cu oferta primită de la antreprenorul florentin poate căutarea ei în sfârșit se va încheia și va putea să își închirieze locuința mult visată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șirea inițială: O româncă din Italia nu găsește casă de închiriat: „Când aud că sunt din România îmi recomandă să lucrez ca badantă”.