Româncă din Italia căzută la pământ în timpul unei crize respiratorii, suspectată de COVID. Era bolnavă de TBC

O româncă în vârstă de 30 de ani a creat un moment de panică marți, 13 aprilie a.c. în jurul orei 13:00, după ce s-a prăbușit pe trotuar, în orașul Ancona (Marche), în timpul unei crize respiratorii. Datorită simptomelor prezentate medicii au presupus că femeia avea Covid, dar ajunși la fața locului au descoperit că fusese diagnosticată în prealabil cu TBC (tuberculoză). Echipamentul de protecție anti-Covid purtat de personalul sanitar a fost oricum eficient.

Conform Ancona Today, în timp ce se afla în Piazza Rosselli, conaționala noastră a avut o criză respiratorie, moment în care s-a prăbușit la pământ sub ochii bărbatului care o însoțea, român și el, mai în vârstă decât femeia.

La fața locului a ajuns imediat personalul medical de la 118 echipat cu costume și dispozitive de protecție, având în vedere simptomele femeii și pandemia de coronavirus cu care ne confruntăm la ora actuală. Între criza respiratorie a româncei și virusul SARS-CoV-2 nu era însă nicio legătură, femeia avea asupra sa un document medical care atesta pozitivitatea acesteia la bacilul Koch, virusul care provoacă tuberculoza.

Mulțumită echipamentului de protecție purtat de personalul sanitar de pe ambulanță riscul de infectare a fost minim, iar femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Torrette din Ancona și izolată într-o rezervă pentru a se evita contaminarea altor persoane din structură.