O româncă din Italia concediată refuză să plece din casa bătrânei pe care o îngrijea. Au fost chemați carabinierii

O îngrijitoare de naționalitate română, care ținea locul unei alte badante, a fost concediată după numai o săptămână de fiii bătrânei pe care o asista la Pordenone, în regiunea Friuli-Veneția Giulia. Femeia, care trebuia să rămână la locul de muncă respectiv pentru o lună de zile, refuză să plece din casa pensionarei neavând unde să locuiască până pe data de 15 iunie.

În ciuda faptului că a fost concediată nu dorește să părăsească locuința pensionarei pe care o îngrijea. Situația este foarte delicată, precizează Il Gazzettino. Familia bătrânei a apelat și la carabinieri, în speranța găsirii unei soluții, dar fără un ordin semnată de autoritatea judiciară, în care să se dispună o expulzare silită, chiar dacă contractul de muncă a fost reziliat, nu se mai poate face nimic.

Rudele pensionarei au depus o plângere la carabinieri, dar nici aceștia nu au reușit să o convingă pe româncă să plece din casă.

Îngrijitoarea română a fost angajată cu contract pentru durată determinată. Ea trebuia să o îngrijească timp de o lună pe bătrâna în vârstă de 94 de ani, care este imobilizată la pat, cu probleme de sănătate foarte grave. După numai o săptămână de zile, rudele s-au declarat nemulțumite de cum era îngrijită bătrâna și au reziliat contractul, invitând-o pe îngrijitoare să părăsească locuința. Românca însă a rămas neclintită, în ciuda intervenției Serviciilor Sociale și a carabinierilor.

Situația este foarte tensionată, iar familia bătrânei este exasperată deoarece „s-au trezit cu casa ocupată de un străin care, atunci când i se cere să iasă din casă, reacționează cu violență verbală”. Cel mai probabil, femeia nu are niciun alt loc în care să meargă până când nu găsește un alt bătrân pe care să-l îngrijească. Ea conta pe faptul că avea un loc de muncă garantat până la jumătatea lunii iunie, dar nu a fost cazul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dacă rudele pensionarei nu au ordinul unui judecător prin care îngrijitoarea să fie somată să plece din locuință este puțin probabil ca situația să fie rezolvată, iar pentru evaluarea cazului de către Parchet ar fi necesară o perioadă considerabilă de timp.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20