Româncă din Italia condamnată la 5 ani și 4 luni de închisoare. Pensionarul pe care l-a jefuit cu 4 ani în urmă este dat dispărut

Românca Angelica Melania Șerban a fost condamnată în aceste zile la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru dispariția unui pensionar italian în vârstă de 78 de ani, din Lappano (Calabria), informează Qui Cosenza.

Tribunalul din Cosenza, prin judecătorul Salvatore Carpino, a condamnat-o în aceste zile pe femeia română după ce a fost dovedit faptul că l-a jefuit pe Damiano Oriolo, bătrânul care a dispărut din Lappano, în aprilie 2017.

Pentru Angelica Șerban procurorul a cerut inițial o pedeapsă de 18 ani și 6 luni de închisoare, dar femeia a fost achitată de acuzația de crimă. Ea a fost acuzată de jaf în concurs cu alte persoane, neidentificate, după ce s-a stabilit că a furat suma de 350 de euro și telefonul mobil al bătrânului.

În data de 9 octombrie 2020, Angelica Șerban a fost arestată, iar anchetatorii credeau că au rezolvat misterul dispariției și al morții lui Oriolo. Bărbatul italian a dispărut în data de 6 aprilie 2017, din localitatea Lappano, provincia Cosenza, după ce a plecat de acasă cu mașina și nu s-a mai întors niciodată.

Autoritățile locale au dat startul unei anchete și, imediat după dispariția bătrânului, mașina acestuia a fost găsită în mediul rural din San Fili, împreună cu unele obiecte personale precum pantofii și proteza dentară. După trei ani de cercetări, anchetatorii au descoperit o pistă, datorită unor interceptări telefonice, care indicau că o femeie „din Estul Europei” l-ar fi sedus și i-ar fi furat pensia în ziua dispariției.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Verificările au scos la iveală și identitatea femeii, fiind vorba despre Angelica Melania Șerban, în vârstă de 33 de ani, care a fost pusă sub arest la începutul lunii octombrie 2020.

Procuratura a considerat-o încă de la bun început ca fiind vinovată pentru moartea lui Oriolo, dar judecătorul pentru anchete preliminarii de la Tribunalul din Reggio Calabria, care a validat arestul, a stabilit că probele nu sunt suficiente pentru a formula o astfel de acuzație și le-a acceptat numai pe cele relative la acuzația de jaf. Pensionarul italian nu a fost găsit nici până în ziua de astăzi.

@rotalianul