O româncă din Italia condamnată la închisoare și căutată de poliție lucra ca îngrijitoare de bătrâni. Fura din casele celor pe care îi îngrijea

O româncă în vârstă de 45 de ani care se ascundea de poliția italiană după ce a fost condamnată la 2 ani de închisoare pentru furt, a fost recent arestată la Cagliari, în Sardinia. Femeia, folosind false identități, lucra ca îngrijitoare de bătrâni și continua să fure din casele angajatorilor săi, relatează Sardegna Reporter.

Se numește Matei Florentina și pe numele ei a fost emisă o pedeapsă cu închisoarea de către procurorul public din Cagliari, la 7 mai 2019, dată de la care femeia era fugară și de negăsit pentru autoritățile italiene. De fapt, Florentina nu s-a îndepărtat deloc de teritoriul insulei Sardinia, ea și-a procurat false identități și continua să fure din casele oamenilor lucrând ca îngrijitoare de bătrâni.

În perioada octombrie – decembrie 2020, femeia a lucrat în cadrul unei familii din cartierul Genneruxi din Cagliari, de unde a furat mai multe bunuri. Membrii familiei respective s-au adresat polițiștilor, care au identificat-o în cele din urmă pe Florentina Matei drept responsabilă a infracțiunii.

În urma unei examinări atente a bazei de date a Ministerului de Interne, s-a constatat că, pe lângă faptul că deținea numeroase alias-uri și avea cazier judiciar pentru furturi și jafuri comise în Sardinia în ultimii ani, era beneficiara unui ordin de închisoare emis pe 7 mai 2019 de către procurorul public din Cagliari. De atunci, femeia a lucrat la mai multe familii, oferind întotdeauna diferite identități și, în toate circumstanțele, a furat din casele celor pentru care a lucrat.

Necunoscându-i adresa la care locuia în prezent, polițiștii au contactat-o telefonic pe Florentina Matei și s-au dat drept viitori angajatori, propunându-i un nou loc de muncă. Au stabilit o întâlnire în centrul orașului Cagliari, iar când s-a prezentat femeia a fost arestată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După stabilirea identității reale a infractoarei, aceasta a fost dusă la închisoarea Uta „E. Scalas” din Cagliari, pentru executarea pedepsii de 2 ani de închisoare.

@rotalianul