O româncă din Italia a creat scena nașterii lui Isus din pastă de zahăr și pandișpan. Premiată pentru originalitate

Cincisprezece metri pătrați de delicatese: tort din pandișpan, ciocolată, crepes, spaghete, zahăr și multe alte alimente, dulci și savuroase. Ofelia Berbece le-a folosit pe toate pentru a crea o scenă a nașterii lui Isus Hristos spectaculară și originală. Ofelia a lucrat singură la această „operă” cu o muncă ce a durat luni de zile. La fel ca anul trecut, când a fost prezentată o versiune de „numai” nouă metri pătrați, scena creată de românca noastră a câștigat premiul acordat de asociația „Generatio90″ ca cea mai bună lucrare și trofeul pentru originalitate.

Cake-design: scena nașterii lui Isus creată de Ofelia Berbece

Ofelia Berbece a venit în Italia din România 15 ani în urmă, unde și-a întemeiat o familie la Tolfa, o mică localitate din apropierea Romei. Imaginația și inventivitatea nu-i lipsesc acestei femei care se dedică în fiecare moment liber pe care îl are dulcii sale pasiuni, aceea de cake-design și încearcă să se împartă, ca orice româncă conștiincioasă și responsabilă, între dăruirea pentru familie, casă și locul de muncă. Dar dacă zilele îi sunt pline, Ofelia profită și de timpul nopții pentru a-și realiza fanteziile construite din mult zahăr dar și cu multă răbdare și îndemânare. Seara târziu, după ce toți s-au culcat, românca crează, gătește, plămădește, coace, iar din mâinile ei ies adevărate opere de artă.

Ofelia Berbece, sursa foto: terzobinario.it

„Nu am avut nici o sursă de unde să mă inspir” explică ea. „M-am uitat peste tot dar nu am găsit scene ca aceasta, făcute din alimente, astfel încât a trebuit să fac o mulțime de teste.” Iar rezultatul final este remarcabil, din ciocolată albă sau fondentă a creat unele dintre cele 33 de personaje iar din pastă de zahăr au luat naștere animalele. Pereții casei sunt de biscuiți, trunchiurile sunt făcute din crepes arotolate, frunzele copacilor sunt din pandișpan vopsit verde, culoarea întunecată a pământului o dă cafeaua amestecată cu orezul dulce.

O lucrare originală, unică, ce nu va mai putea fi repetată: „pentru Crăciunul viitor, deja mă gândesc la altceva, la fel de original, însă”, declară Ofelia pentru cei de la terzobinario.it. Apoi, românca lansează o propunere, cu speranța că se va face auzită: „Am făcut totul pe cheltuiala mea” – spune ea- „și sunt fericită, dar să păstrez toate piesele scenei este complicat, atunci m-am gândit să le pun la licitație. O vânzare în scop caritabil cu veniturile donate orfanilor sau altor persoane nevoiașe.”

Scena nașterii lui Isus creată de Ofelia Berbece din dulciuri, poate fi vizitată în fiecare zi până la 6 ianuarie, de la ora 17.00 la 19.30, într-o încăpere din via Roma, în centrul istoric, la câțiva pași de piața veche din Tofla, Lazio.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI